2 Mart 2013 Cumartesi

Halka Pencereli Kurabiye




HAZIRLANIŞI:Esmer şekeri havanda eziyoruz. Unu karıştırma kabına alıyoruz. İçine esmer şekeri, pudra şekerini, kabartma tozunu ve tarçını koyarak harmanlıyoruz. Ortasını havuz gibi açıyoruz. Ortaya tereyağını ve balını koyuyoruz. Yumurtasını kırıyoruz.

Ortadan yoğurmaya başlıyoruz. Hamur özleşene kadar iyice yoğuruyoruz.Hamurun kıvamı ortaya çıkınca yuvarlıyoruz. Merdaneyle hamurumuzu açıyoruz. Hamurdan kalıpla parçalar kesiyoruz. Aynı desendeki kalıbın daha küçük boyuyla ortasına basarak ortasını çıkarıyoruz. Ortası delik hamurlarımızı da yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine diziyoruz. Ortalarına renkli şekerlerden koyuyoruz. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pişiriyoruz.


HALKA PENCERELİ KURABİYE

3 su b. un
150 gr. tereyağı
1 yumurta
1 çay b. pudra şekeri
1 çay b. esme şeker
3 çorba k. bal
1 pk. kabartma tozu
1 tatlı k. tarçın

ORTASI İÇİN:
şeker

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder