2 Mart 2013 Cumartesi

Halka Pencereli Kurabiye




HAZIRLANIŞI:Esmer şekeri havanda eziyoruz. Unu karıştırma kabına alıyoruz. İçine esmer şekeri, pudra şekerini, kabartma tozunu ve tarçını koyarak harmanlıyoruz. Ortasını havuz gibi açıyoruz. Ortaya tereyağını ve balını koyuyoruz. Yumurtasını kırıyoruz.

Ortadan yoğurmaya başlıyoruz. Hamur özleşene kadar iyice yoğuruyoruz.Hamurun kıvamı ortaya çıkınca yuvarlıyoruz. Merdaneyle hamurumuzu açıyoruz. Hamurdan kalıpla parçalar kesiyoruz. Aynı desendeki kalıbın daha küçük boyuyla ortasına basarak ortasını çıkarıyoruz. Ortası delik hamurlarımızı da yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine diziyoruz. Ortalarına renkli şekerlerden koyuyoruz. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pişiriyoruz.


HALKA PENCERELİ KURABİYE

3 su b. un
150 gr. tereyağı
1 yumurta
1 çay b. pudra şekeri
1 çay b. esme şeker
3 çorba k. bal
1 pk. kabartma tozu
1 tatlı k. tarçın

ORTASI İÇİN:
şeker

Fıstıklı Hindistan Cevizli Küp




HAZIRLANIŞI: Yumurtaları karıştırma kabına kırıyoruz. Toz şekeri üzerine döküyoruz ve mikserin yüksek hızında köpürüp beyazlayana kadar çırpıyoruz. Sütü ve sıvıyağı döküyoruz. Çırpmaya devam ediyoruz. Toz fındığı ilave edip karıştırıyoruz. 6 çorba k. tepeleme unu ve kabartma tozu ile vanilyayı da karışıma ekliyoruz. Mikserle çırpıyoruz. Yağlı kağıt serdiğimiz kek kalıbına karışımı döküyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirmeye başlıyoruz. 20 dakika sonra 160 dereceye düşürüyoruz.

Sosu için, sütü tencereye döküyoruz. Şekeri, unu, nişastayı ve kakaoyu koyuyoruz. Çırpma teliyle karıştırarak pişiriyoruz. Kıvamı koyulaşıp kaynamaya başlayınca altını kapatıyoruz. İlk sıcaklığı çıkınca sıvıyağı da sosun içine döküyoruz ve karıştırıyoruz. Böylece daha parlak bir sos elde ediyoruz. Kekimiz soğuyunca kalıptan ters çeviriyoruz ve küp küp dilimliyoruz. Kek dilimlerini önce çikolata sosuna batırıyoruz. Sonrasında da hindistan cevizine ya da fıstığa batırarak servis ediyoruz.


FISTIKLI HİNDİSTAN CEVİZLİ KÜP KEKLER

3 yumurta
1 su b. toz şeker
1 su b. fındık
yarım su b. süt
yarım su b. sıvıyağ
1 pk. kabartma tozu
1 pk. vanilya
ustasından un ölçüsü

SOSU İÇİN:
2,5 su b. süt
7 çorba k. toz şeker
2 çorba k. kakao
1 tatlı k. un
1 çorba k. nişasta
yarım çay b. sıvıyağ

MANTOLAMAK İÇİN:
yeşil fıstık
hindistan cevizi

Bisküvili Hurma Tatlısı




HAZIRLANIŞI:Hurmaların saplarını koparıyoruz ve ortadan ikiye kesiyoruz. Eğer çekirdekleri varsa çıkarıyoruz. Doğrayıcının içine hurmaları alarak püre haline getiriyoruz.Hurma püresini tencereye alıyoruz. İçine şekeri ve vanilyayı koyuyoruz. Çırma teliyle karıştırarak pişirmeye devam ediyoruz.

Nişastayı bir kaba alıyoruz.Üzerine biraz su dökerek karıştırıyoruz. Hurmaların kıvamını bağlamak için bir yandan çırpma teliyle karıştırırken bir yandan da nişastalı suyu döküyoruz.Biraz daha karıştırıyoruz ve altını kapatıyoruz.Sosu için, sütü, şekeri ve kakaoyu ayrı bir tencereye koyuyoruz ve çırpma teliyle karıştırarak kıvamı koyulaşana kadar pişiriyoruz. Kaynayıp göz göz olunca altını kapatıyoruz. Cam fırın kabına bir sıra kakaolu bisküvi diziyoruz. Üzerine biraz hurmalı kremadan döküp, sürüyoruz. Kırılmış fındık serpiyoruz. Toplamda 3 kat bisküvi diziyoruz ve üzerlerine hurmalı kremadan sürüyoruz. Her kata fındık serpiyoruz ve tatlımızı soğumaya bırakıyoruz. Soğuyunca üzerine çikolata sosunu döküyoruz.Fındık serpiyoruz ve dilimleyerek servis ediyoruz.

BİSKÜVİLİ HURMA TATLISI

2 pk. kakaolu bisküvi
1 kg trabzon hurması
1 su b. toz şeker
1 pk. vanilya
1 su b. fındık
3 çorba k. mısır nişastası

SOSU İÇİN:
1,5 su b. süt
2 çorba k. kakao
1 çay b. toz şeker

Cevizli Balkabaklı Tart




HAZIRLANIŞI: Balkabaklarını soyuyoruz, çekirdeklerini çıkarıyoruz ve doğruyoruz. Tencereye balkabağını alıyoruz. Üzerine şekerini döküyoruz. Kapağını kapatıyoruz ve orta ateşte pişmeye bırakıyoruz. Tart hamuru için, unu karıştırma kabına alıyoruz.

Üzerine pudra şekerini, vanilyayı ve kabartma tozunu koyup harmanlıyoruz. Ortasını havuz gibi açıyoruz.Tereyağını ortaya koyuyoruz. Yumurtasını kırıyoruz. Ortadan karıştırmaya başlıyoruz. Hamuru yoğurduktan sonra yağlanmış tart kalıbına hamuru koyup yayıyoruz.Hamuru önce buzlukta 15 dakika dinlendiriyoruz. Ardından önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz.Fırından çıkardığımız tart hamurunu soğumaya bırakıyoruz. Pişirdiğimiz balkabağını eziyoruz ve pişmiş tart hamurunun üzerine döküp üzerini düzeltiyoruz.Süslemek için, üzerine tahin gezdiriyoruz. Cevizleri diziyoruz ve dilimleyerek servis ediyoruz.


CEVİZLİ BALKABAKLI TART

2,5 su b. un
125 gr. tereyağı
1 yumurta
2,5 çorba k. pudra şekeri
1 pk. vanilya
yarım pk. kabartma tozu

ÜZERİ bİÇİN:
1 kg balkabağı
1,5 su b. toz şeker
yarım su b. tahin
1 su b. ceviz

Cevizli Halep Tatlısı


HAZIRLANIŞI: Şerbet malzemelerini tencereye koyuyoruz ve kaynatıyoruz. Yumurtaları karıştırma kabına kırıyoruz. İçine şekeri döküyoruz ve mikserle iyice çırpıyoruz. Sıvıyağı ve yoğurtu ilave ediyoruz ve karıştırıyoruz. İrmiği, vanilyayı ve kabartma tozunu ekliyoruz ve tekrar karıştırıyoruz. Yağlanmış cam fırın kabına kek harcının yarısını döküyoruz. Üzerine çekilmiş cevizi serpiyoruz. Kalan kek harcını da üzerine döküyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Pişmiş olan kekin içine ılımış olan şerbeti döküyoruz. Dilimleyerek servis ediyoruz.


CEVİZLİ HALEP TATLISI

4 yumurta
4 su b. irmik
1 su b. toz şeker
1 su b. sıvıyağ
1 su b. yoğurt
1 pk. vanilya
1 pk. kabartma tozu

ARASI İÇİN:
1 su b. ceviz

ŞERBETİ İÇİN:
3 su b. su
2,5 su b. toz şeker
yarım limon

Vişneli Vezir Parmağı




HAZIRLANIŞI: Suyu ve margarini geniş bir tencereye koyup ocağın üzerine alıyoruz. Margarini eridikten sonra irmik, un, nişasta ve toz şekeri ekleyip
tahta kaşıkla birlikte hızlı bir şekilde karıştırıyoruz.

Hamurumuz katılaştıktan sonra karıştırma kabına alıp soğumaya bırakıyoruz. Soğuduktan sonra yumurtaları teker teker kırıp karıştırıyoruz. Şerbeti için, şeker, su, 2 dilim limon ve çekirdeği çıkartılmış 1 kase vişneyi tenceye koyup pişiriyoruz.


Hamurdan parçalar koparıyoruz ve parmak şekli veriyoruz, uçlarını sivri yapıyoruz. Tavaya bol sıvıyağ döküyoruz. Yağ soğukken hamurları içine atıyoruz. Hamurlar kızarınca süzerek alıyoruz ve şerbetin içine atıyoruz. Şerbetin içindeyken karıştırıyoruz ve biraz bekletip servis tabağına alıyoruz ve servis ediyoruz.


VİŞNELİ VEZİR PARMAĞI

3 su b. un
75 gr. margarin
4 yumurta
2 çorba k. irmik
2 çorba k. nişasta
1 çorba k. toz şeker
2,5 su b. su
KIZARTMAK İÇİN:
sıvıyağ

ŞERBETİ İÇİN:
4 su b. toz şeker
2 su b. su
1 kase vişne
2 dilim limon

Elmalı Muzlu Çikolatalı Tatlı



HAZIRLANIŞI: Elmaları rendeliyoruz ve tencereye alıyoruz. Üzerine toz şekeri döküyoruz ve pişirmeye başlıyoruz. Elmalar pişip suyunu çekince altını kapatıyoruz. Tarçınını atıyoruz ve karıştırıyoruz. Cam fırın kabına elmalı harcı döküyoruz. Üzerine kırılmış cevizi serpiyoruz. Kreması için, sütü tencereye döküyoruz. İçine şekeri, nişastayı, unu ve vanilyayı ilave ediyoruz ve çırpma teliyle karıştırarak pişiriyoruz. Kıvamı koyulaşıp göz göz olunca altını kapatıyoruz. Elmalı harcın üzerine kremayı döküyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Muzu dilimliyoruz ve üzerini süslüyoruz. Çikolata sos dökerek servis ediyoruz.


ELMALI MUZLU ÇİKOLATALI TATLI

1 lt. süt
2 çorba k. un
1 çorba k. nişasta
1 çorba k. pirinç unu
1 su b. toz şeker
1 pk. vanilya
TABANI İÇİN:
6 elma
1 su b. toz şeker
1 su b. ceviz
tarçın

ÜZERİ İÇİN:
muz
çikolata sos

25 Şubat 2013 Pazartesi

Portakal Kaseli Kek




HAZIRLANIŞI:Portakalları ortadan ikiye kesiyoruz ve içlerini boşaltarak fırın tepsisine diziyoruz. Sabit durabilmeleri için muffin kalıplarına oturtabiliriz. Bitter
çikolatayı kırıyoruz ve kaseye koyuyoruz. Yanına tereyağını koyuyoruz. Kaseyi buhar üzerine oturtarak ben mari usulü eritiyoruz.

Keki için, yumurtaları karıştırma kabına kırıyoruz. İçine toz şekeri döküyoruz ve şekeri eriyip köpürene kadar çırpıyoruz. Sütü ilave ediyoruz. Kakaosunu da koyarak çırpıyoruz. Sıvıyağını ve portakal suyunu döküyoruz. 2 çorba k. tepeleme un koyuyoruz. Kabartma tozu ve vanilyayı ilave ediyoruz ve karıştırdıktan sonra eritilmiş çikolata-tereyağı karışımını katıyoruz. Tekrar karıştırdıktan sonra 4 çorba k. daha tepeleme un koyuyoruz. Toplamda 6 çorba kaşığı tepeleme un koymuş oluyoruz. Kek karışımını içini boşalttığımız portakalların içine paylaştırıyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Eğer içinin akıcı kıvamda olmasını istiyorsak, fırında çok uzun süre pişirmiyoruz.


PORTAKAL KASELİ KEK

6 portakal
3 yumurta
1 su b. toz şeker
1 çay b. süt
yarım çay b. sıvıyağ
1 çorba k. kakao
1 pk. bitter çikolata
2 çorba k. tereyağı
1 pk. kabartma tozu
1 pk. vanilya
1 çay b. portakal suyu
ustasından un ölçüsü

Zerdeli Sütlaç




HAZIRLANIŞI: Zerdenin de sütlacın da pirincini yıkıyoruz ve haşlıyoruz. Sütlaç için, tencereye sütü döküyoruz. Toz şekeri ilave ediyoruz. Kaynayınca içine vanilyasını ve haşlanmış pirinci ekliyoruz. Ayrı bir yerde nişastayı ve yumurta sarısını suyla karıştırıyoruz.

Sütlacın içine karıştırarak döküyoruz ve kaynatıyoruz.Sütlacımız pişince kuplara paylaştırıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Kupların yarısına kadar koyuyoruz ki üzerine zerdeyi de koyalım.Suyu tencereye alıyoruz. Şekerini ve safranını ilave ediyoruz. Safranın rengi çıkınca haşlanmış pirincini ve nişastasını ilave ediyoruz. Sütlacın üzeri kabuk bağlayınca zerdeyi üzerlerine paylaştırıyoruz. Üzerini isteğe göre kuş üzümü, dolmalık fıstık ve nar ile süsleyebiliriz.

ZERDELİ SÜTLAÇ

1 lt. süt
1 su b. toz şeker
1 çay b. pirinç
1 tatlı k. vanilya
2 çorba k. mısır nişastası
1 yumurta sarısı

ZERDESİ İÇİN:
1 lt. su
1 su b. toz şeker
3 çorba k. pirinç
1 tutam safran
2 çorba k. mısır nişastası

Fıstık Krokanlı Pasta




HAZIRLANIŞI: Yumurtaları karıştırma kabına kırıyoruz. İçine toz şekeri döküyoruz ve mikserle iyice köpürene kadar çırpıyoruz. Sıvıyağı döküyoruz. Unu, kabartma tozunu ve vanilyayı da ilave ediyoruz.

Pasta çemberinin altını yağlı kağıtla kapatıyoruz ve tepsi üzerine alıyoruz. Hazırladığımız kek karışımını kalıba döküyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına koyuyoruz. Kekimiz kabarınca dereceyi 160′a düşürüyoruz. Kürdanla kontrol ediyoruz ve pişen kekimizi çıkararak soğumaya bırakıyoruz.

Kreması için, sütü tencereye döküyoruz. Unu, nişastayı, şekeri ve vanilyayı ilave ediyoruz. Çırpma teliyle karıştırarak pişirmeye başlıyoruz. Kremamız kaynayıp göz göz olunca altını kapatıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Soğuyunca içine 2-3 kaşık köpürtülmüş şanti koyuyoruz ve çırpıyoruz. Yumuşak bir krema elde ediyoruz. Krokanı için, toz şekeri tavaya koyuyoruz ve kısık ateşte yakmamaya özen gösterek eritiyoruz. Şekerimiz eriyince içine yer fıstıklarını atıyoruz ve kaynayınca ocaktan alıyoruz. Yağlanmış fırın tepsisine hazırladığımız krokanı döküyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Soğuyunca krokanı merdaneyle kırıyoruz. Pasta kekini enlemesine üç parçaya kesiyoruz. Servis tabağına pasta kekinin altını koyuyoruz. Keki mandalina suyuyla ıslatıyoruz.

Üzerine kremanın yarısını koyuyoruz ve spatulayla düzeltiyoruz. Kremanın üzerine rendelenmiş çikolata ve krokan parçaları serpiyoruz. Üzerine ikinci kat keki yerleştiriyoruz. Bu keki de mandalina suyuyla ıslatıyoruz. Üzerine kremayı döküyoruz ve düzeltiyoruz. Krokan parçaları ve çikolata rendesi serpiyoruz. Son kat keki de yerleştiriyoruz. Üzerine yine meyva suyu dökerek ıslatıyoruz. Bu işlemi yaparken pasta çemberi kullanırsak kenarlardan krema taşmaz ve daha düzgün olur. Pastayı çemberden çıkardıktan sonra üzerini krem şantiyle kaplıyoruz. Üzerine de çikolata ve krokan serperek servis ediyoruz.


FISTIK KROKANLI PASTA

3 yumurta
1 çay b. toz şeker
1 pk. vanilya
1 pk. kabartma tozu
yarım çay b. sıvıyağ
3 çorba k. un
KREMASI İÇİN:
2 su b. süt
1 çorba k. un
1 çorba k. nişasta
1 çay b. toz şeker
2 çorba k. köpürtülmüş şanti
1 pk. vanilya

ISLATMAK İÇİN:
meyva suyu

ARASI İÇİN:
1 su b. toz şeker
1 su b. yer fıstığı
1 pk. çikolata

ÜZERİ İÇİN:
köpürtülmüş şanti



Portakal Reçeli




HAZIRLANIŞI: Portakalların kabuklarını rendeliyoruz ve elma dilimi şeklinde dilimliyoruz, sonra küçük doğruyoruz. Doğradığımız portakalların bir kısmını büyük boy tenceremize alıyoruz. Üzerine 1 kg. şekeri döküyoruz. Kalan portakalların yarısını tencereye alıyoruz ve üzerine 1 kg şekeri daha döküyoruz.

Kalan portakalı koyuyoruz ve son olarak 1kg. şekeri daha döküyoruz ve tenceremizi ocağa alıp, kısık ateşte pişirmeye başlıyoruz. 1,5 saat kadar pişirdikten sonra limonların suyunu içine sıkıyoruz.

Pişirmeye devam ediyoruz, ara ara tabağa koyarak ağdalı kıvama gelip gelmediğini kontrol ediyoruz. Kıvamı ortaya çıkınca altını kapatıyoruz. Bir gece soğumaya bırakıyoruz ve peşinden kavanozlara dolduruyoruz.


PORTAKAL REÇELİ

4 kg portakal
2 limon
3 kg toz şeker

Libertango Pastası




HAZIRLANIŞI: Karıştırma kabına yumurtaları kırıyoruz ve toz şekeri döküyoruz. Mikserle iyice köpürene kadar çırpıyoruz. İçine sıvıyağı ve yoğurdu ilave edip, tekrar
çırpıyoruz. Kabartma tozu, vanilya ve portakal kabuğu rendesi ilave ederek karıştırıyoruz.

2 su bardağı da koyarak karıştırıyoruz. Yağlanmış kek kalıbına kek harcımızı döküyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Hazır glazür sosu sıcak suda eritiyoruz. Kekin üzerine döküyoruz ve spatulayla düzeltiyoruz. İsteğe göre üzerine hindistan cevizi, toz fıstık, fındık serperek servis ediyoruz.


LİBERTANGO PASTASI

2 yumurta
1 su b. toz şeker
1 su b. yoğurt
yarım su b. sıvıyağ
1 pk. kabartma tozu
1 pk. vanilya
1 portakal
1 pk. glazür sos
2 su b. un

Bardakla Portakallı Tiramisu



HAZIRLANIŞI: Keki için, yumurtaları karıştırma kabına kırıyoruz ve içine şekeri dökerek mikserle iyice köpürene kadar çırpıyoruz. Kakaoyu döküyoruz ve peşinden suyu ilave edip çırpıyoruz. Unu, kabartma tozunu ve vanilyayı koyarak tekrar çırpıyoruz. Yağlanmış cam fırın kabına kek karışımını döküyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Pişen keki soğumaya bırakıyoruz. Kreması için, sütü tencereye döküyoruz. İçine, şekeri, unu, nişastayı koyuyoruz.

Çırpma teliyle karıştırarak pişirmeye başlıyoruz. Kremamız göz göz olup kaynamaya başlayınca içine bir portakalın kabuğunu rendeliyoruz. Kaynamaya başlayınca altını kapatıyoruz ve içine labne peyniri koyuyoruz, karıştırıyoruz. Kekin ilk sıcaklığı çıkınca küp küp doğruyoruz. Bardakların zeminine kekleri koyuyoruz. Portakalların suyunu sıkıyoruz, içine granül kahveyi koyup eritiyoruz. Erimezse az sıcak su koyup eritiyoruz. Keklerin üzerine bu karışımdan dökerek ıslatıyoruz. Hazırladığımız kremayı da üzerlerine paylaştırıyoruz. Tatlıların üstlerine kakao eliyoruz. Portaka dilimi ve nane yaprağı koyarak servis ediyoruz.


BARDAKTA PORTAKALLI TİRAMİSU

2 yumurta
1 çay b. toz şeker
1 çorba k. kakao
1 pk. kabartma tozu
1 pk. vanilya
2 çorba k. un
KREMASI İÇİN:
1 lt. süt
1 su b. toz şeker
2 çorba k. un
1 çorba k. nişasta
1 portakal kabuğu rendesi
1 pk. labne
ISLATMAK İÇİN:
2 çorba k. granül kahve
2 portakal suyu

ÜZERİ İÇİN:
kakao
portakal dilimi
taze nane

24 Şubat 2013 Pazar

İrmikli Balkabağı Tatlısı



HAZIRLANIŞI: Bisküvileri doğrayıcıdan geçiriyoruz. Cam fırın kabına toz bisküviyi yayıyoruz. Kremasını pişirmek için, sütü tencereye döküyoruz. Şekerini, irmiği, nişastayı ve vanilyayı ilave ediyoruz. Çırpma teliyle karıştırarak pişiriyoruz.

Kıvamı koyulaşıp kaynayınca altını kapatıyoruz. Hazırladığımız kremayı da toz bisküvinin üzerine döküyoruz. Soyulmuş ve doğranmış balkabağını tencereye koyuyoruz. Üzerine şekerini ve 1 su b. kadar suyunu döküyoruz. Kapağını kapatarak pişirmeye bırakıyoruz.

Pişen balkabağını püre yapıyoruz ve üzeri kabuk tutan kremanın üzerine döküyoruz ve yayıyoruz. Tatlımızın üstünü, krem şanti ve yeşil fıstıkla süsleyerek servis ediyoruz.


İRMİKLİ BALKABAĞI TATLISI

2 pk. kakaolu bisküvi
2 çorba k. tereyağı
KREMASI İÇİN:
1 lt. süt
1 su b. toz şeker
5 çorba k. irmik
1 çorba k. nişasta
1 pk. vanilya
BALKABAĞI İÇİN:
1 kg soyulmuş balkabağı
1 su b. toz şeker
su

ÜZERİ İÇİN:
köpürtülmüş şanti
yeşil fıstık

Portakallı Fındıklı Brownie



HAZIRLANIŞI: Tereyağını ve iki çeşit çikolatayı bir kaseye alıyoruz. Ocakta kaynayan suyun üzerine kaseyi oturtuyoruz ve ben mari usulü eritiyoruz. Ben mari için kaseyi çaydanlık üzerine oturtabilirsiniz. Tereyağı ve çikolata eridikten sonra şekeri ilave ediyoruz.

Şeker eridikten sonra kasemizi çaydanlık üstünden alıyoruz. İçine yumurtaları kırıyoruz ve çırpıyoruz. Eğer yumurta soğuksa ve karışımı katılaştırırsa tekrar buhar üstüne oturtup çırpma teliyle karıştırıyoruz. Kakaoyu, kabartma tozunu ve vanilyayı koyuyoruz ve karıştırıyoruz. Fındıkları kırıyoruz. Portakalın kabuğunu rendeliyoruz ve karışıma ekliyoruz. Portakalın suyunu da ilave ediyoruz. Kırdığımız fındığı da koyuyoruz. Son olarak unu ilave ediyoruz ve karıştırıyoruz. Yağlanmış cam fırın kabına döküyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.


PORTAKALLI FINDIKLI BROWNİE

4 yumurta
1 su b. esmer şeker
1 su b. fındık
4 çorba k. un
1 çorba k. kakao
1 pk. vanilya
1 pk. kabartma tozu
1 portakal
1 pk. bitter çikolata
1 pk. sütlü çikolata

Nar Kremalı Kek



HAZIRLANIŞI: Yumurtaları karıştırma kabına kırıyoruz. Toz şekeri ilave ediyoruz ve mikserle köpürtene kadar çırpıyoruz. Beyazlayınca içine sütü, sıvıyağı döküyoruz ve
karıştıryoruz. Toz fındığı, vanilyayı ve kabartma tozunu ekliyoruz. Karıştırdıktan sonra 5 çorbayı kaşığı unu koyuyoruz ve tekrar karıştırıyoruz.

Yağlanmış kek kalıbına hazırladığımız kek harcını döküyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Kreması için, sütü tencereye döküyoruz. Unu ve nişastayı ilave ediyoruz ve çırpma teliyle karıştırarak pişirmeye başlıyoruz.

Kıvamı koyulaşana kadar pişiriyoruz. Pişirdiğimiz keki kalıptan çıkarıyoruz ve ilk sıcaklığı çıkınca ortadan ikiye, yanlamasına kesiyoruz. Kremamız koyulaşınca içine köpürtülmüş krem şantiden 2-3 kaşık kadarını kasede bırakıp gerisini tencereye koyuyoruz. Mikserle krema ve krem şantiyi karıştırıyoruz. İçine nar suyunun yarısını döküyoruz ve çırpıyoruz. Hazırladığımız pembe kremayı krem şanti torbasına dolduruyoruz. Kalan krem şantiyi de ayrı bir şanti torbasına dolduruyoruz.

İkiye kestiğimiz kekin alt kısmına nar suyundan döküp hafif ıslatıyoruz. Üzerine kremadan sıkıyoruz. Kekin üst katına da nar suyu dökerek ıslatıyoruz. Kekin kapak kısmını kremanın üzerine kapatıyoruz. Kekimizin üzerine de pembe kremadan şekilli olarak sıkıyoruz. Sade krem şantiyi de sıkarak süslüyoruz. Üzerine nar taneleri serperek servis ediyoruz.


NAR KREMALI KEK

3 yumurta
1 su b. toz şeker
1 çay b. süt
1 çay b. sıvıyağ
1 su b. toz fındık
1 pk. vanilya
1 pk. kabartma tozu
ustasından un ölçüsü

KREMASI İÇİN:
2 su b. süt
2 çorba k. un
1 çorba k. nişasta
1 çay b. nar suyu
1 poşet köpürtülmüş şanti
nar taneleri

Cevizli İçli Tatlı



HAZIRLANIŞI: Şerbet malzemelerini tencereye koyuyoruz ve kaynatıyoruz. Tatlımızı hazırlamaya başlamadan önce hazırlayıp, soğumaya bırakıyoruz. Karıştırma kabına yumurtayı kırıyoruz. Tereyağını ilave ediyoruz. Sıvıyağı, yoğurt ve sirkeyi döküyoruz.

Sıvı karışımını elimizle karıştırdıktan sonra kabartma tozunu ekliyoruz. 12 çorba kaşığı un ilave ederek yoğurmaya başlıyoruz. Şekerpare hamuru kıvamında ele yapışmayacak bir hamur elde ediyoruz. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıyoruz ve elimizle önce yuvarlıyoruz, sonra elimizle bastırarak büyütüyoruz.

Açtığımız hamurun içine bir tane ceviz koyuyoruz ve yuvarlıyoruz. Yuvarlak da kalabilir, içli köfte şekline de getirebiliriz. Şeklini verdiğimiz hamurları irmiğe buluyoruz. Yağlanmış fırın tepsisine diziyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Fırından çıkan tatlımıza soğumuş olan şerbeti döküyoruz ve servis ediyoruz.


CEVİZLİ İÇLİ TATLI

1 yumurta
150 gr. tereyağı
1 çay b. sıvıyağ
2 çorba k. yoğurt
1 pk. kabartma tozu
1,5 su b. ceviz
2 çorba k. sirke
ustasından un ölçüsü
ŞERBETİ İÇİN:
4 su b. toz şeker
4 su b. su
1 dilim limon

Kestaneli Fıstıklı Profiterol



HAZIRLANIŞI: Bisküvileri karıştırma kabına alıp elimizle ince bir şekilde kırıyoruz. Sosu için, süt, kakao, nişasta, un ve toz şekeri tencereye koyup
çırpma teli ile karıştırarak pişiriyoruz. Kıvamı koyulaştıktan sonra altını kapatıyoruz.

Bitter çikolatayı parçalıyoruz. Sosa ekleyip karıştırıyoruz. Kestane şekerlerini ayrı bir kaba alıp elimizle ezip bisküvilere karıştırıyoruz. Muzları soyup eziyoruz. Toz ceviz ve muzuda karışıma karıştırıp iyice karıştırıyoruz. Eğer çok sert olursa biraz süt ekleyip yumuşatabiliriz.


Harcımızdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlıyoruz. Servis tabağına ya da kuplara paylaştırıyoruz. Sosu soğuduktan sonra profiterollerin üzerine döküyoruz. Yeşil fıstık serpip servis ediyoruz.HAZIRLANIŞI: Bisküvileri karıştırma kabına alıp elimizle ince bir şekilde kırıyoruz. Sosu için, süt, kakao, nişasta, un ve toz şekeri tencereye koyup
çırpma teli ile karıştırarak pişiriyoruz. Kıvamı koyulaştıktan sonra altını kapatıyoruz.

Bitter çikolatayı parçalıyoruz. Sosa ekleyip karıştırıyoruz. Kestane şekerlerini ayrı bir kaba alıp elimizle ezip bisküvilere karıştırıyoruz. Muzları soyup eziyoruz. Toz ceviz ve muzuda karışıma karıştırıp iyice karıştırıyoruz. Eğer çok sert olursa biraz süt ekleyip yumuşatabiliriz.


Harcımızdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlıyoruz. Servis tabağına ya da kuplara paylaştırıyoruz. Sosu soğuduktan sonra profiterollerin üzerine döküyoruz. Yeşil fıstık serpip servis ediyoruz.


KESTANELİ FISTIKLI PROFİTEROL

2 pk. petibör bisküvi
1 kase kestane şekeri
1 su b. toz ceviz
2 muz
SOSU İÇİN:
3 su b. süt
1 pk. bitter çikolata
1 çorba k. nişasta
1 tatlı k. un
1 çay b. toz şeker
2 çorba k. kakao

ÜZERİ İÇİN:
yeşil fıstık

Çikolatalı Portakallı Kurabiye






HAZIRLANIŞI: Karıştırma kabına unu koyuyoruz. Ortasını açarak yumurtaları kırıyoruz. Tereyağını, pudra şekerini, kabartma tozunu ve portakal kabuğu rendesini ilave ediyoruz. Hamurumuzu iyice yoğuruyoruz ve cevizden biraz büyük parçalar koparıp yuvarlıyoruz.

Üstlerini damla çikolataya batırıyoruz ve yağlanmış fırın tepsisine diziyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.

ÇİKOLATALI PORTAKALLI KURABİYE

3 su b. un
2 yumurta
1 pk. kabartma tozu
150 gr. tereyağı
1 su b. pudra şekeri
1 su b. damla çikolata
portakal kabuğu


Portakallı Tart



HAZIRLANIŞI: Hamurunu hazırlarken, unu karıştırma kabına alıyoruz. Kabartma tozunu ve pudra şekerini koyup harmanlıyoruz ve ortaya yumurtaları kırıyoruz. Tereyağını
ilave ederek hamurumuzu yoğuruyoruz. Yumuşak bir tart hamuru elde ediyoruz.

Yağlanmış tart kalıbına hamuru koyarak elimizle yayıyoruz. Hamurun kenarlarını da kalıbın kenarlarına kadar çıkarıyoruz ve elimizle kenarların üstlerini düzeltiyoruz. Kenar fazlalıklarını bıçakla da kesebiliriz. Hamur parçalarını ortaya yapıştırıyoruz. Hamura çatalla delikler açıyoruz.

Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Kreması için, sütü tencereye döküyoruz. Toz şekeri, nişastayı, unu ve vanilyayı ilave ediyoruz. Çırpma teliyle karıştırarak pişirmeye başlıyoruz. Kıvamı koyulaşıp kaynamaya başlayınca altını kapatıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Soğuyan kremaya köpürtülmüş krem şantiyi ilave ediyoruz ve çırpıyoruz. Pişmiş olan tart hamurunun üzerine kremayı döküyoruz ve düzeltiyoruz. Portakal dilimlerini üzerine dizerek servis ediyoruz.


PORTAKALLI TART

3 su b. un
1 pk. kabartma tozu
1 su b. pudra şekeri
125 gr. tereyağı
2 yumurta
KREMASI İÇİN:
3 su b. süt
1 su b. toz şeker
1 çorba k. nişasta
1 çorba k. un
1 pk. vanilya
köpürtülmüş şanti

ÜZERİ İÇİN:
portakal

Portakallı Tiramisu




HAZIRLANIŞI: Yumurtaları karıştırma kabına kırıyoruz ve toz şekeri üzerine döküyoruz. Çırpma teliyle iyice köpürtene kadar çırpıyoruz. Kakaoyu, toz fındığı, kabartma tozunu ve unu ilave ediyoruz. Karışımı tekrar çırpıyoruz ve yağlı kağıt serilmiş cam fırın kabına döküyoruz.

Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Portakal suyunu bir kaseye alıyoruz. İçine granül kahveyi ve toz şekeri döküp karıştırıyoruz. Tencereye sütü döküyoruz ve şekeri döküyoruz. Unu, nişastayı, yumurta sarısını ve vanilyayı ilave ediyoruz.


Ocağın üzerine alıyoruz ve çırpma teliyle karıştırarak pişirmeye başlıyoruz. Portakal kabuğu rendesini ilave ediyoruz. Kıvamı koyulaşıp kaynamaya başlayınca altını kapatıyoruz. Pişirdiğimiz keki iri küpler halinde doğruyoruz. Üzerine hazırladığımız kahveli karışımı paylaştırıyoruz. Pişirdiğimiz kremayı da üzerlerine paylaştırarak döküyoruz. Üstlerine kakao serperek servis ediyoruz.


PORTAKALLI TİRAMİSU

2 yumurta
1 çay b. toz şeker
1 çay b. toz fındık
1 çorba k. kakao
1 pk. kabartma tozu
2 çorba k. un
ISLATMAK İÇİN:
1 su b. portakal suyu
1 çorba k. granül kahve
1 çorba k. toz şeker
KREMASI İÇİN:
1 lt. süt
1 su b. toz şeker
2 çorba k. un
1 çorba k. nişasta
1 pk. vanilya
1 yumurta sarısı
1 portakal rendesi

ÜZERİ İÇİN:
kakao

Kremalı Haşhaşlı Tatlı





HAZIRLANIŞI: Yumurtaları karıştırma kabına kırıyoruz ve şekeri ilave ediyoruz. Mikserle iyice köpürene kadar çırpıyoruz. Sıvıyağı, haşhaşı, irmiği ve galeta ununu koyarak tekrar çırpıyoruz. Kabartma tozunu ve vanilyayı da ekleyerek karıştırdıktan sonra yağlanmış cam fırın kabına döküyoruz.

Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Şerbet malzemelerini tencereye koyarak kaynatıyoruz. Kremasını hazırlarken, sütü tencereye döküyoruz. Şekeri, nişastayı ve vanilyayı koyarak çırpma teliyle karıştırarak pişiriyoruz.

Krem şantiyi toz olarak koyup karıştırıyoruz. Kaynamaya başlayıp göz göz olunca altını kapatıyoruz. Kek fırından çıkınca ilk sıcaklığının çıkmasını bekliyoruz. Kek ılıkken şerbet de ılıyınca üzerine döküyoruz. Üstüne kremayı dökerek, üzerini düzeltiyoruz. Tatlımızı soğumaya bırakıyoruz. Dilimleyerek servis ediyoruz


KREMALI HAŞHAŞLI TATLI

3 yumurta
1 su b. toz şeker
1 çay b. sıvıyağ
1 su b. haşhaş
2 su b. irmik
2 su b. galeta unu
1 pk. kabartma tozu
1 pk. vanilya
KREMASI İÇİN:
1 lt. süt
1 su b. toz şeker
3 çorba k. nişasta
1 poşet krem şanti
1 pk. vanilya

ŞERBETİ İÇİN:
5 su b. su
2 su b. toz şeker

Kadayıflı Ayva Tatlısı



HAZIRLANIŞI: Ayvaları enden ikiye kesiyoruz ve çekirdek yuvalarını çıkarıyoruz. Çekirdekleri de ayırıyoruz. Yayvan bir tencerede su kaynatıyoruz. Ayva çanaklarını içine koyuyoruz. Gıda boyasını döküyoruz ve kapağını kapatarak pişmeye bırakıyoruz.

Yarı kıvamda pişince cam fırın kabına ayva çanaklarını diziyoruz. Elmaları soyuyoruz ve rendeliyoruz. Ayva çanaklarının içlerine rendelenmiş elmayı paylaştırıyoruz. Her bir ayva çanağına 1 çorba kaşığı şeker koyuyoruz. Karanfilleri atıyoruz. Tenceredeki ayva sosunu da fırın kabına aktarıyoruz.



Ayva çekirdeklerini de atıyoruz. Üzerini yağlı kağıtla kapatıyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirmeye bırakıyoruz. Metal muffin kalıplarına kadayıfı paylaştırıyoruz. Parmaklarımızla iyice bastırarak sıkılaştırıyoruz. Üstlerine sıvıyağ gezdiriyoruz. Fırın tepsisine diziyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar pişiriyoruz. Bu sırada şerbeti için, tencereye 1 su bardağı su, 1,5 bardak şeker ve bir dilim limon koyup kaynatıyoruz. Kadayıflar fırından çıkınca üstlerine şerbet gezdiriyoruz. Ayva tatlısını fırından çıkarınca üstlerine kalıplardan çıkardığımız kadayıfları koyuyoruz. Kadayıfların üstlerine de kaymak koyarak servis ediyoruz.


KADAYIFLI AYVA TATLISI

6 ayva
6 elma
12 çorba k. toz şeker
1 tatlı k. karanfil
kırmızı gıda boyası
su
ÜZERİ İÇİN:
250 gr. kadayıf
1,5 su b. toz şeker
1 su b. su
1 dilim limon
kaymak


Kadayıf Dolması




HAZIRLANIŞI: Önce şerbeti için suyu kaynatıyoruz.Kaynayan suyun üzerine toz şekeri döküp iyice kıvam alana kadar kaynatıp soğumaya bırakıyoruz.İçine bir dilim limon koyabilirsiniz. Diğer tarafta kadayıfları taze ve nemli olarak alıp elimizle iyice didikliyoruz.

Bir tutam alıp tezgahta incecik serdikten sonra iri parça cevizleri içine koyarak aynı sigara böreği sarar gibi sarıyoruz. Bütün kadayıfları sardıktan sonra tavamızdaki yağı ocağa koyuyoruz. Kızartma yağı ne soğuk ne de çok kaynar olacak. Her bir kadayıf dolmasını yumurtaya bulayıp fazlasını akıttıktan sonra ocaktaki yağda kızartıyoruz.

Hemen soğuk şurubun içine atıp yaklaşık beş dakika karıştırdıktan sonra servis tabağına çıkartıyoruz. Soğutmadan ılık servis yapıyoruz.Afiyet olsun


KADAYIF DOLMASI

yarım kg tel kadayıf
2 kg toz şeker
8 yumurta
250 gr. ceviz içi
1 lt. su
1 dilim limon
sıvıyağ

Çikolata Şantili Krep


HAZIRLANIŞI:Krep hamuru için, sütü karıştırma kasesine döküyoruz. Üstüne kakaoyu döküyoruz ve çırpıyoruz. Yumurtaları kırıyoruz, sıvıyağı döküyoruz ve çırpıyoruz. Vanilyayı ve pudra şekerini koyarak tekrar karıştırıyoruz. 6 çorba kaşığı tepeleme un ilave edip çırptıktan sonra krep tavalarına kepçe yardımıyla döküyoruz. Çevirerek arkalı önlü pişiriyoruz. Pişmiş krepleri soğumaya bırakıyoruz. Muzu uzunlamasına ikiye kesiyoruz ve krebin üstüne koyuyoruz. Krem şanti torbasına köpürttüğümüz krem şantiyi dolduruyoruz ve muzun üzerine sıkıyoruz. Çekilmiş fındık serpiyoruz ve rulo şeklinde sarıyoruz. Üstüne çikolata sos dökerek servis ediyoruz


ÇİKOLATALI ŞANTİLİ KREP

1,5 su b. süt
3 yumurta
1 çay b. sıvıyağ
1 çorba k. kakao
1 pk. vanilya
2 çorba k. pudra şekeri
ustasından un ölçüsü
İÇ HARCI İÇİN:
muz
köpürtülmüş şanti
fındık

ÜZERİ İÇİN:
çikolata sos

Pirinçli Armutlu



HAZIRLANIŞI: Pirinci yıkayıp, tencereye alıyoruz ve üzerine biraz su koyuyoruz. Kaynayınca içine yavaş yavaş süt koyuyoruz ve pişmeye bırakıyoruz. Bir armutu soyuyoruz ve rendeliyoruz. Pirincin içine armut rendesini ve şekeri ilave ediyoruz.

Portakalın kabuğunu da rendeleyip içine katıyoruz ve karıştırıyoruz. Portakalın suyunu sıkıyoruz. Kalan 2 armutu soyuyoruz ve küp küp doğruyoruz, tavaya alıyoruz. Üzerine portakal suyunu ve şekeri döküyoruz. Karanfili atıyoruz ve armutu pişmeye bırakıyoruz.

Yumurta sarılarını altını kapattığımız kremaya katıp karıştırıyoruz. Yumurta aklarını ayrı bir kaseye alıyoruz ve bir çimdik tuz atıp köpük gibi olana dek çırpıyoruz. Bu karışımı da kremanın içine katıyoruz ve karıştırıyoruz. Karışımımızı yağlanmış fırın kabına alıyoruz. Üzerine de pişirdiğimiz armutu her yerine gelecek şekilde üstüne döküyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.


PİRİNÇLİ ARMUTLU TATLI

1 su b. pirinç
1 su b. toz şeker
3 yumurta
2,5 su b. süt
2 çorba k. tereyağı
1 portakal kabuğu rendesi

İÇ HARCI İÇİN:
3 armut
3 karanfil
1 çay b. toz şeker
1 portakal suyu

Kadayıf Pastası



HAZIRLANIŞI: Kadayıfı ince ince doğruyoruz. Geniş bir tencereye biraz sıvıyağ koyuyoruz ve kadayıfı ilave edip kavurmaya başlıyoruz. Şekerini ilave ediyoruz ve kavurmaya devam ediyoruz. Rengi iyice kızarınca cevizi ve tarçını ilave ediyoruz. Biraz daha kavurduktan sonra altını kapatıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Kreması için, sütü tencereye döküyoruz. İçine toz şekeri, yumurta sarısını, vanilyayı, unu ve nişastayı ilave ediyoruz. Kıvamı koyulaşana kadar çırpma teliyle karıştırarak pişirmeye başlıyoruz. Kıvamı koyulaşıp göz göz olunca altını kapatıyoruz. İlk sıcaklığı çıkınca labne peynirini ilave ediyoruz ve karıştırıyoruz. Kelepçeli kalıbı yağlıyoruz ve servis tabağına alıyoruz.

Kadayıfın 3te 1ini kalıbın zeminine koyup elimizle bastırıyoruz. Kremanın yarısından biraz fazlasını kadayıfın üstüne döküyoruz. Kalan kadayıfın da yarısını üstüne serpiyoruz. Kalan kremayı da döküyoruz. Son olarak kadayıfı üstüne koyuyoruz. Soğumaya bırakıyoruz. Servis yapacağımız zaman kivileri soyuyoruz ve dilimleyip pastanın üzerine diziyoruz. Kelepçesini dikkatli bir şekilde çıkarıyoruz ve servis ediyoruz.


KADAYIF PASTASI
300 gr. tel kadayıf
1 su b. toz şeker
1 su b. ceviz
1 çay k. tarçın
2 çorba k. tereyağı
yarım çay b. sıvıyağ
KREMASI İÇİN:
1 lt. süt
1 su b. toz şeker
1 yumurta sarısı
1 pk. vanilya
2 çorba k. un
1 çorba k. nişasta
1 pk. labne peyniri

ÜZERİ İÇİN
kivi

Fındıklı Çikolatalı Mozaik Kek



HAZIRLANIŞI: Yumurtaları karıştırma kabına kırıyoruz. Toz şekeri ilave ediyoruz ve köpürene kadar iyice çırpıyoruz. Sütü, sıvıyağı döküyoruz ve karıştırıyoruz. Çikolatayı bir kaseye kırıyoruz ve buhar üstüne oturtarak ben mari usulü eritiyoruz. Tereyağını da eritiyoruz ve karıştırma kabına döküyoruz. Kabartma tozunu, vanilyayı ve toz fındığı döküyoruz, 7 çorba kaşığı un koyuyoruz. Harcımızı karıştırıyoruz. Kek kalıbını margarinle yağlıyoruz ve kek harcını döküyoruz. Eritilmiş çikolatayı kek harcının üzerine döküyoruz ve bir çubukla karıştırıyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.


FINDIKLI ÇİKOLATALI MOZAİK KEK
4 yumurta
1,5 su b. toz şeker
1 çay b. süt
1 çay b. sıvıyağ
1 su b. toz fındık
1 pk. bitter çikolata
1 pk. kabartma tozu
1 pk. vanilya
125 gr. tereyağı
ustasından un ölçüsü

Cevizli Elmalı Muhallebili Tatlı


HAZIRLANIŞI: Elmaları soyuyoruz ve rendeleyerek tavaya koyuyoruz. Toz şekerini koyarak pişiriyoruz. Cevizleri önceden suda bırakıyoruz, kara suyu çıkınca süzüyoruz. Cevizleri iri kırıyoruz ve elmalar pişince ilave ediyoruz. Son olarak tarçını koyarak karıştırıyoruz ve altını kapatıyoruz. Sütü tencereye döküyoruz ve içine şekeri, pirinç ununu, nişastayı, vanilyayı koyuyoruz. Çırpma teliyle karıştırarak pişiriyoruz. Kıvamı koyulaşıp göz göz olunca altını kapatıyoruz. Kupların içine elmalı harcı dolduruyoruz. Pişirdiğimiz muhallebiyi de üstlerine paylaştırıyoruz. Muhallebiler kabuk bağlayınca üstlerine yeşil fıstık serperek servis ediyoruz.


CEVİZLİ ELMALI MUHALLEBİLİ TATLI

6 elma
1 çay b. toz şeker
1 su b. ceviz
1 tatlı k. tarçın
ÜZERİ İÇİN:
1 lt. süt
1 su b. toz şeker
2 çorba k. pirinç unu
1 çorba k. nişasta
1 pk. vanilya

SÜSLEMEK İÇİN:
yeşil fıstık

Limon Kremalı Kemalpaşa



HAZIRLANIŞI: Bir tencereye suyu ve toz şekeri koyarak kaynatıyoruz. İçine kemalpaşayı koyuyoruz ve kaynatıyoruz. Kemalpaşa şerbeti çekince dikdörtgen cam fırın kabına diziyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Kreması için, sütü tencereye döküyoruz. İçine toz şekeri, unu, nişastayı ve vanilyayı ilave ediyoruz. Çırpma teliyle karıştırarak pişirmeye başlıyoruz. Kıvamı koyulaşmaya başlayınca içine limon kabuğu rendeliyoruz. Göz göz olup kaynamaya başlayınca altını kapatıyoruz. İlk sıcaklığı çıkınca labneyi içine koyup hızlıca çırpıyoruz. Bir yandan çırparken bir yandan da limonun suyunu sıkıyoruz. Hazırladığımız kremayı da kemalpaşa tatlısının üzerine döküyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.


LİMON KREMALI KEMALPAŞALI TATLISI

1 lt. süt
1 su b. toz şeker
2 çorba k. un
1 çorba k. nişasta
1 pk. vanilya
1 limon
1 pk. labne

TABANI İÇİN:
1 pk. kemalpaşa
1,5 su b. toz şeker
3 su b. su

Çikolatalı Lokma





HAZIRLANIŞI: Unu karıştırma kabına alıyoruz ve ortasını açıp mayayı ortaya koyuyoruz. Unun üzerine tuz ve toz şekeri serpiyoruz. Mayanın üzerine az su döküyoruz. Kenardaki unları mayanın üzerine doğru kapatıyoruz. Bu şekilde bekletiyoruz ve un çatlamaya başlayınca ortadan başlayarak yoğuruyoruz. Su ilave ediyoruz ve cıvık bir hamur hazırlıyoruz. Üzerini streç filmle kapatıyoruz ve bekletiyoruz. Şerbet malzemelerini bir tencereye koyup kaynatıyoruz.

Hamuru kızartmak için sıvıyağı kızdırıyoruz. Hamur iyice kabarınca kaşıkla parçalar koparıp kızartıyoruz. Kızarmış lokmaları kağıt havlu üzerine alıyoruz. Servis tabağına aldıktan sonra üstüne şerbeti gezdiriyoruz. Bitter çikolatayı ve frambuazlı çikolatayı ayrı kaselerde ben mari usulü eritiyoruz. Erimiş çikolataları ayrı ayrı lokmanın üzerine sıkarak servis ediyoruz.


ÇİKOLATALI LOKMA

3 su b. un
yarım pk. yaş maya
1 çorba k. toz şeker
1 fiske tuz
su
ŞERBETİ İÇİN:
3 su b. toz şeker
1,5 su b. su
yarım limon
KIZARTMAK İÇİN:
sıvıyağ
ÜZERİ İÇİN:
1 pk. bitter çikolata
1 pk. frambuazlı çikolata