25 Şubat 2013 Pazartesi

Bardakla Portakallı Tiramisu



HAZIRLANIŞI: Keki için, yumurtaları karıştırma kabına kırıyoruz ve içine şekeri dökerek mikserle iyice köpürene kadar çırpıyoruz. Kakaoyu döküyoruz ve peşinden suyu ilave edip çırpıyoruz. Unu, kabartma tozunu ve vanilyayı koyarak tekrar çırpıyoruz. Yağlanmış cam fırın kabına kek karışımını döküyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Pişen keki soğumaya bırakıyoruz. Kreması için, sütü tencereye döküyoruz. İçine, şekeri, unu, nişastayı koyuyoruz.

Çırpma teliyle karıştırarak pişirmeye başlıyoruz. Kremamız göz göz olup kaynamaya başlayınca içine bir portakalın kabuğunu rendeliyoruz. Kaynamaya başlayınca altını kapatıyoruz ve içine labne peyniri koyuyoruz, karıştırıyoruz. Kekin ilk sıcaklığı çıkınca küp küp doğruyoruz. Bardakların zeminine kekleri koyuyoruz. Portakalların suyunu sıkıyoruz, içine granül kahveyi koyup eritiyoruz. Erimezse az sıcak su koyup eritiyoruz. Keklerin üzerine bu karışımdan dökerek ıslatıyoruz. Hazırladığımız kremayı da üzerlerine paylaştırıyoruz. Tatlıların üstlerine kakao eliyoruz. Portaka dilimi ve nane yaprağı koyarak servis ediyoruz.


BARDAKTA PORTAKALLI TİRAMİSU

2 yumurta
1 çay b. toz şeker
1 çorba k. kakao
1 pk. kabartma tozu
1 pk. vanilya
2 çorba k. un
KREMASI İÇİN:
1 lt. süt
1 su b. toz şeker
2 çorba k. un
1 çorba k. nişasta
1 portakal kabuğu rendesi
1 pk. labne
ISLATMAK İÇİN:
2 çorba k. granül kahve
2 portakal suyu

ÜZERİ İÇİN:
kakao
portakal dilimi
taze nane

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder