3 Mart 2013 Pazar

Kestane Şekerli Rulo Pasta




HAZIRLANIŞI:Yumurtaları karıştırma kabına kırıyoruz. Üzerine toz şekeri döküyoruz ve mikserin en yüksek hızında, karışım köpürüp beyazlayana kadar köpürtüyoruz. Suyu karışıma döküyoruz. Unu, kakaoyu, kabartma tozunu ve vanilyayı eleyerek karışıma ilave ediyoruz.

Mikserle çırpmaya devam ediyoruz. Karışımın kıvamı fazla akıcı olursa 1 kaşık daha un ilave edebilirsiniz. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine kek karışımını döküyoruz. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 7-8 dakika kadar pişiriyoruz.Kreması için, sütü tencereye döküyoruz. Şekeri, unu ve vanilyayı ilave ediyoruz. Çırpma teliyle karıştırarak pişiriyoruz. Kremamızın kıvamı koyulaşıp göz göz olunca altını kapatıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Soğuyunca içine 2 kaşık kadar köpürtülmüş şanti ilave ediyoruz ve kremamızı karıştırıyoruz.Pişirdiğimiz keki fırından çıkarıp soğumaya bırakıyoruz. Yağlı kağıttan ayırmadan, kekin üzerine kremayı döküyoruz ve spatulayla düzeltiyoruz. Üzerine elimizle böldüğümüz kestane şekerlerinden koyuyoruz ve yağlı kağıt yardımıyla keki rulo şeklinde sarıyoruz, yağlı kağıdını ayırıyoruz. Kalan krem şantiyi pastanın üzerine sürüyoruz. Yaprak çikolataları da üzerine dizerek servis ediyoruz.


KESTANE ŞEKERLİ RULO PASTA

3 yumurta
1 çay b. toz şeker
yarım çay b. su
3 çorba k. un
1 çorba k. kakao
1 pk. kabartma tozu
1 pk. vanilya

KREMASI İÇİN:
1,5 su b. süt
3 çorba k. toz şeker
2 çorba k. un
1 pk. vanilya
1 poşet köpürtülmüş şanti

ARASI İÇİN:
kestane şekeri

ÜZERİ İÇİN:
yaprak çikolata

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder