24 Şubat 2013 Pazar
Pirinçli Armutlu
HAZIRLANIŞI: Pirinci yıkayıp, tencereye alıyoruz ve üzerine biraz su koyuyoruz. Kaynayınca içine yavaş yavaş süt koyuyoruz ve pişmeye bırakıyoruz. Bir armutu soyuyoruz ve rendeliyoruz. Pirincin içine armut rendesini ve şekeri ilave ediyoruz.
Portakalın kabuğunu da rendeleyip içine katıyoruz ve karıştırıyoruz. Portakalın suyunu sıkıyoruz. Kalan 2 armutu soyuyoruz ve küp küp doğruyoruz, tavaya alıyoruz. Üzerine portakal suyunu ve şekeri döküyoruz. Karanfili atıyoruz ve armutu pişmeye bırakıyoruz.
Yumurta sarılarını altını kapattığımız kremaya katıp karıştırıyoruz. Yumurta aklarını ayrı bir kaseye alıyoruz ve bir çimdik tuz atıp köpük gibi olana dek çırpıyoruz. Bu karışımı da kremanın içine katıyoruz ve karıştırıyoruz. Karışımımızı yağlanmış fırın kabına alıyoruz. Üzerine de pişirdiğimiz armutu her yerine gelecek şekilde üstüne döküyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.
PİRİNÇLİ ARMUTLU TATLI
1 su b. pirinç
1 su b. toz şeker
3 yumurta
2,5 su b. süt
2 çorba k. tereyağı
1 portakal kabuğu rendesi
İÇ HARCI İÇİN:
3 armut
3 karanfil
1 çay b. toz şeker
1 portakal suyu
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder