24 Şubat 2013 Pazar
Kadayıflı Ayva Tatlısı
HAZIRLANIŞI: Ayvaları enden ikiye kesiyoruz ve çekirdek yuvalarını çıkarıyoruz. Çekirdekleri de ayırıyoruz. Yayvan bir tencerede su kaynatıyoruz. Ayva çanaklarını içine koyuyoruz. Gıda boyasını döküyoruz ve kapağını kapatarak pişmeye bırakıyoruz.
Yarı kıvamda pişince cam fırın kabına ayva çanaklarını diziyoruz. Elmaları soyuyoruz ve rendeliyoruz. Ayva çanaklarının içlerine rendelenmiş elmayı paylaştırıyoruz. Her bir ayva çanağına 1 çorba kaşığı şeker koyuyoruz. Karanfilleri atıyoruz. Tenceredeki ayva sosunu da fırın kabına aktarıyoruz.
Ayva çekirdeklerini de atıyoruz. Üzerini yağlı kağıtla kapatıyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirmeye bırakıyoruz. Metal muffin kalıplarına kadayıfı paylaştırıyoruz. Parmaklarımızla iyice bastırarak sıkılaştırıyoruz. Üstlerine sıvıyağ gezdiriyoruz. Fırın tepsisine diziyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar pişiriyoruz. Bu sırada şerbeti için, tencereye 1 su bardağı su, 1,5 bardak şeker ve bir dilim limon koyup kaynatıyoruz. Kadayıflar fırından çıkınca üstlerine şerbet gezdiriyoruz. Ayva tatlısını fırından çıkarınca üstlerine kalıplardan çıkardığımız kadayıfları koyuyoruz. Kadayıfların üstlerine de kaymak koyarak servis ediyoruz.
KADAYIFLI AYVA TATLISI
6 ayva
6 elma
12 çorba k. toz şeker
1 tatlı k. karanfil
kırmızı gıda boyası
su
ÜZERİ İÇİN:
250 gr. kadayıf
1,5 su b. toz şeker
1 su b. su
1 dilim limon
kaymak
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder