24 Şubat 2013 Pazar

Limon Kremalı Kemalpaşa



HAZIRLANIŞI: Bir tencereye suyu ve toz şekeri koyarak kaynatıyoruz. İçine kemalpaşayı koyuyoruz ve kaynatıyoruz. Kemalpaşa şerbeti çekince dikdörtgen cam fırın kabına diziyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Kreması için, sütü tencereye döküyoruz. İçine toz şekeri, unu, nişastayı ve vanilyayı ilave ediyoruz. Çırpma teliyle karıştırarak pişirmeye başlıyoruz. Kıvamı koyulaşmaya başlayınca içine limon kabuğu rendeliyoruz. Göz göz olup kaynamaya başlayınca altını kapatıyoruz. İlk sıcaklığı çıkınca labneyi içine koyup hızlıca çırpıyoruz. Bir yandan çırparken bir yandan da limonun suyunu sıkıyoruz. Hazırladığımız kremayı da kemalpaşa tatlısının üzerine döküyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.


LİMON KREMALI KEMALPAŞALI TATLISI

1 lt. süt
1 su b. toz şeker
2 çorba k. un
1 çorba k. nişasta
1 pk. vanilya
1 limon
1 pk. labne

TABANI İÇİN:
1 pk. kemalpaşa
1,5 su b. toz şeker
3 su b. su

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder