24 Şubat 2013 Pazar

İrmikli Balkabağı Tatlısı



HAZIRLANIŞI: Bisküvileri doğrayıcıdan geçiriyoruz. Cam fırın kabına toz bisküviyi yayıyoruz. Kremasını pişirmek için, sütü tencereye döküyoruz. Şekerini, irmiği, nişastayı ve vanilyayı ilave ediyoruz. Çırpma teliyle karıştırarak pişiriyoruz.

Kıvamı koyulaşıp kaynayınca altını kapatıyoruz. Hazırladığımız kremayı da toz bisküvinin üzerine döküyoruz. Soyulmuş ve doğranmış balkabağını tencereye koyuyoruz. Üzerine şekerini ve 1 su b. kadar suyunu döküyoruz. Kapağını kapatarak pişirmeye bırakıyoruz.

Pişen balkabağını püre yapıyoruz ve üzeri kabuk tutan kremanın üzerine döküyoruz ve yayıyoruz. Tatlımızın üstünü, krem şanti ve yeşil fıstıkla süsleyerek servis ediyoruz.


İRMİKLİ BALKABAĞI TATLISI

2 pk. kakaolu bisküvi
2 çorba k. tereyağı
KREMASI İÇİN:
1 lt. süt
1 su b. toz şeker
5 çorba k. irmik
1 çorba k. nişasta
1 pk. vanilya
BALKABAĞI İÇİN:
1 kg soyulmuş balkabağı
1 su b. toz şeker
su

ÜZERİ İÇİN:
köpürtülmüş şanti
yeşil fıstık

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder