24 Şubat 2013 Pazar

Kremalı Haşhaşlı Tatlı





HAZIRLANIŞI: Yumurtaları karıştırma kabına kırıyoruz ve şekeri ilave ediyoruz. Mikserle iyice köpürene kadar çırpıyoruz. Sıvıyağı, haşhaşı, irmiği ve galeta ununu koyarak tekrar çırpıyoruz. Kabartma tozunu ve vanilyayı da ekleyerek karıştırdıktan sonra yağlanmış cam fırın kabına döküyoruz.

Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Şerbet malzemelerini tencereye koyarak kaynatıyoruz. Kremasını hazırlarken, sütü tencereye döküyoruz. Şekeri, nişastayı ve vanilyayı koyarak çırpma teliyle karıştırarak pişiriyoruz.

Krem şantiyi toz olarak koyup karıştırıyoruz. Kaynamaya başlayıp göz göz olunca altını kapatıyoruz. Kek fırından çıkınca ilk sıcaklığının çıkmasını bekliyoruz. Kek ılıkken şerbet de ılıyınca üzerine döküyoruz. Üstüne kremayı dökerek, üzerini düzeltiyoruz. Tatlımızı soğumaya bırakıyoruz. Dilimleyerek servis ediyoruz


KREMALI HAŞHAŞLI TATLI

3 yumurta
1 su b. toz şeker
1 çay b. sıvıyağ
1 su b. haşhaş
2 su b. irmik
2 su b. galeta unu
1 pk. kabartma tozu
1 pk. vanilya
KREMASI İÇİN:
1 lt. süt
1 su b. toz şeker
3 çorba k. nişasta
1 poşet krem şanti
1 pk. vanilya

ŞERBETİ İÇİN:
5 su b. su
2 su b. toz şeker

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder