2 Mart 2013 Cumartesi
Vişneli Vezir Parmağı
HAZIRLANIŞI: Suyu ve margarini geniş bir tencereye koyup ocağın üzerine alıyoruz. Margarini eridikten sonra irmik, un, nişasta ve toz şekeri ekleyip
tahta kaşıkla birlikte hızlı bir şekilde karıştırıyoruz.
Hamurumuz katılaştıktan sonra karıştırma kabına alıp soğumaya bırakıyoruz. Soğuduktan sonra yumurtaları teker teker kırıp karıştırıyoruz. Şerbeti için, şeker, su, 2 dilim limon ve çekirdeği çıkartılmış 1 kase vişneyi tenceye koyup pişiriyoruz.
Hamurdan parçalar koparıyoruz ve parmak şekli veriyoruz, uçlarını sivri yapıyoruz. Tavaya bol sıvıyağ döküyoruz. Yağ soğukken hamurları içine atıyoruz. Hamurlar kızarınca süzerek alıyoruz ve şerbetin içine atıyoruz. Şerbetin içindeyken karıştırıyoruz ve biraz bekletip servis tabağına alıyoruz ve servis ediyoruz.
VİŞNELİ VEZİR PARMAĞI
3 su b. un
75 gr. margarin
4 yumurta
2 çorba k. irmik
2 çorba k. nişasta
1 çorba k. toz şeker
2,5 su b. su
KIZARTMAK İÇİN:
sıvıyağ
ŞERBETİ İÇİN:
4 su b. toz şeker
2 su b. su
1 kase vişne
2 dilim limon
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder