25 Şubat 2013 Pazartesi

Portakal Reçeli




HAZIRLANIŞI: Portakalların kabuklarını rendeliyoruz ve elma dilimi şeklinde dilimliyoruz, sonra küçük doğruyoruz. Doğradığımız portakalların bir kısmını büyük boy tenceremize alıyoruz. Üzerine 1 kg. şekeri döküyoruz. Kalan portakalların yarısını tencereye alıyoruz ve üzerine 1 kg şekeri daha döküyoruz.

Kalan portakalı koyuyoruz ve son olarak 1kg. şekeri daha döküyoruz ve tenceremizi ocağa alıp, kısık ateşte pişirmeye başlıyoruz. 1,5 saat kadar pişirdikten sonra limonların suyunu içine sıkıyoruz.

Pişirmeye devam ediyoruz, ara ara tabağa koyarak ağdalı kıvama gelip gelmediğini kontrol ediyoruz. Kıvamı ortaya çıkınca altını kapatıyoruz. Bir gece soğumaya bırakıyoruz ve peşinden kavanozlara dolduruyoruz.


PORTAKAL REÇELİ

4 kg portakal
2 limon
3 kg toz şeker

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder