24 Şubat 2013 Pazar

Portakallı Tart



HAZIRLANIŞI: Hamurunu hazırlarken, unu karıştırma kabına alıyoruz. Kabartma tozunu ve pudra şekerini koyup harmanlıyoruz ve ortaya yumurtaları kırıyoruz. Tereyağını
ilave ederek hamurumuzu yoğuruyoruz. Yumuşak bir tart hamuru elde ediyoruz.

Yağlanmış tart kalıbına hamuru koyarak elimizle yayıyoruz. Hamurun kenarlarını da kalıbın kenarlarına kadar çıkarıyoruz ve elimizle kenarların üstlerini düzeltiyoruz. Kenar fazlalıklarını bıçakla da kesebiliriz. Hamur parçalarını ortaya yapıştırıyoruz. Hamura çatalla delikler açıyoruz.

Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Kreması için, sütü tencereye döküyoruz. Toz şekeri, nişastayı, unu ve vanilyayı ilave ediyoruz. Çırpma teliyle karıştırarak pişirmeye başlıyoruz. Kıvamı koyulaşıp kaynamaya başlayınca altını kapatıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Soğuyan kremaya köpürtülmüş krem şantiyi ilave ediyoruz ve çırpıyoruz. Pişmiş olan tart hamurunun üzerine kremayı döküyoruz ve düzeltiyoruz. Portakal dilimlerini üzerine dizerek servis ediyoruz.


PORTAKALLI TART

3 su b. un
1 pk. kabartma tozu
1 su b. pudra şekeri
125 gr. tereyağı
2 yumurta
KREMASI İÇİN:
3 su b. süt
1 su b. toz şeker
1 çorba k. nişasta
1 çorba k. un
1 pk. vanilya
köpürtülmüş şanti

ÜZERİ İÇİN:
portakal

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder