25 Şubat 2013 Pazartesi

Libertango Pastası




HAZIRLANIŞI: Karıştırma kabına yumurtaları kırıyoruz ve toz şekeri döküyoruz. Mikserle iyice köpürene kadar çırpıyoruz. İçine sıvıyağı ve yoğurdu ilave edip, tekrar
çırpıyoruz. Kabartma tozu, vanilya ve portakal kabuğu rendesi ilave ederek karıştırıyoruz.

2 su bardağı da koyarak karıştırıyoruz. Yağlanmış kek kalıbına kek harcımızı döküyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Hazır glazür sosu sıcak suda eritiyoruz. Kekin üzerine döküyoruz ve spatulayla düzeltiyoruz. İsteğe göre üzerine hindistan cevizi, toz fıstık, fındık serperek servis ediyoruz.


LİBERTANGO PASTASI

2 yumurta
1 su b. toz şeker
1 su b. yoğurt
yarım su b. sıvıyağ
1 pk. kabartma tozu
1 pk. vanilya
1 portakal
1 pk. glazür sos
2 su b. un

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder