24 Şubat 2013 Pazar

Nar Kremalı Kek



HAZIRLANIŞI: Yumurtaları karıştırma kabına kırıyoruz. Toz şekeri ilave ediyoruz ve mikserle köpürtene kadar çırpıyoruz. Beyazlayınca içine sütü, sıvıyağı döküyoruz ve
karıştıryoruz. Toz fındığı, vanilyayı ve kabartma tozunu ekliyoruz. Karıştırdıktan sonra 5 çorbayı kaşığı unu koyuyoruz ve tekrar karıştırıyoruz.

Yağlanmış kek kalıbına hazırladığımız kek harcını döküyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Kreması için, sütü tencereye döküyoruz. Unu ve nişastayı ilave ediyoruz ve çırpma teliyle karıştırarak pişirmeye başlıyoruz.

Kıvamı koyulaşana kadar pişiriyoruz. Pişirdiğimiz keki kalıptan çıkarıyoruz ve ilk sıcaklığı çıkınca ortadan ikiye, yanlamasına kesiyoruz. Kremamız koyulaşınca içine köpürtülmüş krem şantiden 2-3 kaşık kadarını kasede bırakıp gerisini tencereye koyuyoruz. Mikserle krema ve krem şantiyi karıştırıyoruz. İçine nar suyunun yarısını döküyoruz ve çırpıyoruz. Hazırladığımız pembe kremayı krem şanti torbasına dolduruyoruz. Kalan krem şantiyi de ayrı bir şanti torbasına dolduruyoruz.

İkiye kestiğimiz kekin alt kısmına nar suyundan döküp hafif ıslatıyoruz. Üzerine kremadan sıkıyoruz. Kekin üst katına da nar suyu dökerek ıslatıyoruz. Kekin kapak kısmını kremanın üzerine kapatıyoruz. Kekimizin üzerine de pembe kremadan şekilli olarak sıkıyoruz. Sade krem şantiyi de sıkarak süslüyoruz. Üzerine nar taneleri serperek servis ediyoruz.


NAR KREMALI KEK

3 yumurta
1 su b. toz şeker
1 çay b. süt
1 çay b. sıvıyağ
1 su b. toz fındık
1 pk. vanilya
1 pk. kabartma tozu
ustasından un ölçüsü

KREMASI İÇİN:
2 su b. süt
2 çorba k. un
1 çorba k. nişasta
1 çay b. nar suyu
1 poşet köpürtülmüş şanti
nar taneleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder