24 Şubat 2013 Pazar
Kadayıf Dolması
HAZIRLANIŞI: Önce şerbeti için suyu kaynatıyoruz.Kaynayan suyun üzerine toz şekeri döküp iyice kıvam alana kadar kaynatıp soğumaya bırakıyoruz.İçine bir dilim limon koyabilirsiniz. Diğer tarafta kadayıfları taze ve nemli olarak alıp elimizle iyice didikliyoruz.
Bir tutam alıp tezgahta incecik serdikten sonra iri parça cevizleri içine koyarak aynı sigara böreği sarar gibi sarıyoruz. Bütün kadayıfları sardıktan sonra tavamızdaki yağı ocağa koyuyoruz. Kızartma yağı ne soğuk ne de çok kaynar olacak. Her bir kadayıf dolmasını yumurtaya bulayıp fazlasını akıttıktan sonra ocaktaki yağda kızartıyoruz.
Hemen soğuk şurubun içine atıp yaklaşık beş dakika karıştırdıktan sonra servis tabağına çıkartıyoruz. Soğutmadan ılık servis yapıyoruz.Afiyet olsun
KADAYIF DOLMASI
yarım kg tel kadayıf
2 kg toz şeker
8 yumurta
250 gr. ceviz içi
1 lt. su
1 dilim limon
sıvıyağ
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder