24 Şubat 2013 Pazar

Portakallı Tiramisu




HAZIRLANIŞI: Yumurtaları karıştırma kabına kırıyoruz ve toz şekeri üzerine döküyoruz. Çırpma teliyle iyice köpürtene kadar çırpıyoruz. Kakaoyu, toz fındığı, kabartma tozunu ve unu ilave ediyoruz. Karışımı tekrar çırpıyoruz ve yağlı kağıt serilmiş cam fırın kabına döküyoruz.

Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Portakal suyunu bir kaseye alıyoruz. İçine granül kahveyi ve toz şekeri döküp karıştırıyoruz. Tencereye sütü döküyoruz ve şekeri döküyoruz. Unu, nişastayı, yumurta sarısını ve vanilyayı ilave ediyoruz.


Ocağın üzerine alıyoruz ve çırpma teliyle karıştırarak pişirmeye başlıyoruz. Portakal kabuğu rendesini ilave ediyoruz. Kıvamı koyulaşıp kaynamaya başlayınca altını kapatıyoruz. Pişirdiğimiz keki iri küpler halinde doğruyoruz. Üzerine hazırladığımız kahveli karışımı paylaştırıyoruz. Pişirdiğimiz kremayı da üzerlerine paylaştırarak döküyoruz. Üstlerine kakao serperek servis ediyoruz.


PORTAKALLI TİRAMİSU

2 yumurta
1 çay b. toz şeker
1 çay b. toz fındık
1 çorba k. kakao
1 pk. kabartma tozu
2 çorba k. un
ISLATMAK İÇİN:
1 su b. portakal suyu
1 çorba k. granül kahve
1 çorba k. toz şeker
KREMASI İÇİN:
1 lt. süt
1 su b. toz şeker
2 çorba k. un
1 çorba k. nişasta
1 pk. vanilya
1 yumurta sarısı
1 portakal rendesi

ÜZERİ İÇİN:
kakao

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder