24 Şubat 2013 Pazar
Portakallı Fındıklı Brownie
HAZIRLANIŞI: Tereyağını ve iki çeşit çikolatayı bir kaseye alıyoruz. Ocakta kaynayan suyun üzerine kaseyi oturtuyoruz ve ben mari usulü eritiyoruz. Ben mari için kaseyi çaydanlık üzerine oturtabilirsiniz. Tereyağı ve çikolata eridikten sonra şekeri ilave ediyoruz.
Şeker eridikten sonra kasemizi çaydanlık üstünden alıyoruz. İçine yumurtaları kırıyoruz ve çırpıyoruz. Eğer yumurta soğuksa ve karışımı katılaştırırsa tekrar buhar üstüne oturtup çırpma teliyle karıştırıyoruz. Kakaoyu, kabartma tozunu ve vanilyayı koyuyoruz ve karıştırıyoruz. Fındıkları kırıyoruz. Portakalın kabuğunu rendeliyoruz ve karışıma ekliyoruz. Portakalın suyunu da ilave ediyoruz. Kırdığımız fındığı da koyuyoruz. Son olarak unu ilave ediyoruz ve karıştırıyoruz. Yağlanmış cam fırın kabına döküyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.
PORTAKALLI FINDIKLI BROWNİE
4 yumurta
1 su b. esmer şeker
1 su b. fındık
4 çorba k. un
1 çorba k. kakao
1 pk. vanilya
1 pk. kabartma tozu
1 portakal
1 pk. bitter çikolata
1 pk. sütlü çikolata
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder