24 Şubat 2013 Pazar

Cevizli Elmalı Muhallebili Tatlı


HAZIRLANIŞI: Elmaları soyuyoruz ve rendeleyerek tavaya koyuyoruz. Toz şekerini koyarak pişiriyoruz. Cevizleri önceden suda bırakıyoruz, kara suyu çıkınca süzüyoruz. Cevizleri iri kırıyoruz ve elmalar pişince ilave ediyoruz. Son olarak tarçını koyarak karıştırıyoruz ve altını kapatıyoruz. Sütü tencereye döküyoruz ve içine şekeri, pirinç ununu, nişastayı, vanilyayı koyuyoruz. Çırpma teliyle karıştırarak pişiriyoruz. Kıvamı koyulaşıp göz göz olunca altını kapatıyoruz. Kupların içine elmalı harcı dolduruyoruz. Pişirdiğimiz muhallebiyi de üstlerine paylaştırıyoruz. Muhallebiler kabuk bağlayınca üstlerine yeşil fıstık serperek servis ediyoruz.


CEVİZLİ ELMALI MUHALLEBİLİ TATLI

6 elma
1 çay b. toz şeker
1 su b. ceviz
1 tatlı k. tarçın
ÜZERİ İÇİN:
1 lt. süt
1 su b. toz şeker
2 çorba k. pirinç unu
1 çorba k. nişasta
1 pk. vanilya

SÜSLEMEK İÇİN:
yeşil fıstık

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder