2 Mart 2013 Cumartesi
Cevizli Halep Tatlısı
HAZIRLANIŞI: Şerbet malzemelerini tencereye koyuyoruz ve kaynatıyoruz. Yumurtaları karıştırma kabına kırıyoruz. İçine şekeri döküyoruz ve mikserle iyice çırpıyoruz. Sıvıyağı ve yoğurtu ilave ediyoruz ve karıştırıyoruz. İrmiği, vanilyayı ve kabartma tozunu ekliyoruz ve tekrar karıştırıyoruz. Yağlanmış cam fırın kabına kek harcının yarısını döküyoruz. Üzerine çekilmiş cevizi serpiyoruz. Kalan kek harcını da üzerine döküyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Pişmiş olan kekin içine ılımış olan şerbeti döküyoruz. Dilimleyerek servis ediyoruz.
CEVİZLİ HALEP TATLISI
4 yumurta
4 su b. irmik
1 su b. toz şeker
1 su b. sıvıyağ
1 su b. yoğurt
1 pk. vanilya
1 pk. kabartma tozu
ARASI İÇİN:
1 su b. ceviz
ŞERBETİ İÇİN:
3 su b. su
2,5 su b. toz şeker
yarım limon
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder