11 Mart 2013 Pazartesi

Muzlu Tombul Pasta




HAZIRLANIŞI: Yumurtaları karıştırma kabına kırıyoruz, toz şekeri döküyoruz ve iyice köpürene kadar çırpıyoruz. Suyu ilave edip karıştırıyoruz. Kakaoyu, vanilyayı, kabartma tozunu ve unu koyarak karıştırıyoruz. Kek kalıbını margarinle iyice yağlıyoruz. Kek karışımını kalıba döküyoruz ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Kekimiz pişince ilk sıcaklığı çıkması için bir süre bekliyoruz. Kekimizi kalıbından servis tabağına alıyoruz. Kaşık yardımıyla kekin içini oyarak boşaltıyoruz. Zemini 1 parmak kalınlığında olacak şekilde yapmalıyız, kenarlarını da çanak gibi bırakıyoruz. Kekin oyarak çıkardığımız kısmını da kaseye alıyoruz.

Çilekli krem şanti tozunu karıştırma kabına koyuyoruz, üzerine sütü döküyoruz ve mikserle iyice çırpıyoruz. Kıvamı sertleşene kadar çırpıyoruz. Muzları soyuyoruz ve uzunlamasına ikiye kesiyoruz. Kek çanağının içine muzları diziyoruz. Üstüne değirmende kırılmış fındık serpiyoruz. Krem şantiyi de üstüne döküyoruz ve biraz tepeleme durmasını sağlıyoruz. Kek parçalarını elimizle kırıntı haline getiriyoruz. Krem şantinin üzerine serpiyoruz. Pastanın üzerini tamamen kek kırıntısıyla kaplıyoruz. Bir süre buzdolabında soğutuyoruz. Dilimleyerek servis ediyoruz


MUZLU TOMBUL PASTA

3 yumurta
6 çorba k. toz şeker
2 çorba k. kakao
1 pk. vanilya
1 pk. kabartma tozu
yarım çay b. su
3 çorba k. un
İÇ HARCI İÇİN:
1 pk. çilekli krem şanti
1,5 su b. süt
muz
fındık

Muz Kremalı Kek Havuzu




HAZIRLANIŞI: Tart kalıbını margarinle ya da tereyağıyla tamamen margarinliyoruz. Bütün kalıba gelecek şekilde toz fındık serpiyoruz. Keki için, yumurtaları karıştırma kabına kırıyoruz. İçine toz şekeri döküyoruz ve mikserle iyice köpürene kadar çırpıyoruz. Sütü ve sıvıyağı döküyoruz. Karıştırdıktan sonra, kakaoyu, toz fındığı, vanilyayı ve kabartma tozunu ilave ediyoruz. 5 çorba kaşığı tepeleme un koyuyoruz ve karıştırıyoruz. Kalıba kek harcını döküyoruz ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.

Kek kabarınca dereceyi 160′a düşürüyoruz ve içini çekmesi için biraz daha pişiriyoruz. Kreması için, sütü tencereye döküyoruz. Üzerine şekeri, unu, nişastayı ve vanilyayı ekliyoruz ve karıştırarak pişirmeye başlıyoruz. Kıvamı koyulaşıp kaynamaya başlayınca altını kapatıyoruz. Altını kapatınca içine muz rendeliyoruz ve karıştırıyoruz. Fırından çıkardığımız keki kalıbından çıkarıp servis tabağına koyuyoruz. Çukur kısmına kremamızı döküp üzerini düzeltiyoruz. Muzları dilimlerek üstüne diziyoruz ve servis ediyoruz


MUZ KREMALI KEK HAVUZU

3 yumurta
1 su b. toz şeker
1 çorba k. kakao
1 çay b. toz fındık
1 çay b. süt
1 çay b. sıvıyağ
1 pk. vanilya
1 pk. kabartma tozu
ustasından un ölçüsü
KREMASI İÇİN:
2,5 su b. süt
1 çay b. toz şeker
1 çorba k. un
1 çorba k. nişasta
1 pk. vanilya
1 muz
ÜZERİ İÇİN
2 muz.

Hindistan Cevizli Dolgulu Kurabiye



HAZIRLANIŞI: Kreması için, sütü tencereye döküyoruz. Şekeri ve nişastayı da döküp ocağın altını açıyoruz. Çırpma teliyle karıştırarak pişirmeye başlıyoruz. Kaynamaya başlayınca içine hindistan cevizi koyuyoruz ve karıştırıyoruz.

Altını kapatıyoruz. Kremayı soğumaya bırakıyoruz. Unu karıştırma kabına alıyoruz. Kabartma tozunu, vanilyayı ve pudra şekerini ilave ediyoruz, karıştırıyoruz. Ortasını havuz gibi açıyoruz ve ortaya oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını koyuyoruz. Yoğurdunu da döküyoruz ve ortadan başlayarak yoğuruyoruz.

İyice yoğurduktan sonra yuvarlıyoruz ve bir süre dinlendiriyoruz. Kremamız soğuyunca hamurdan bezeler koparıp yuvarlıyoruz ve hafifçe açıyoruz. İçlerine kaşıkla krema koyuyoruz ve hamuru kapatarak tekrar yuvarlıyoruz. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine diziyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.


HİNDİSTAN CEVİZLİ DOLGULU KURABİYE

3 su b. un
150 gr. tereyağı
1 çorba k. yoğurt
yarım pk. kabartma tozu
1 pk. vanilya
2 çorba k. pudra şekeri
DOLGUSU İÇİN:
1,5 su b. süt
2 çorba k. nişasta
5 çorba k. toz şeker
3 çorba k. hindistan cevizi