24 Şubat 2013 Pazar
Fındıklı Çikolatalı Mozaik Kek
HAZIRLANIŞI: Yumurtaları karıştırma kabına kırıyoruz. Toz şekeri ilave ediyoruz ve köpürene kadar iyice çırpıyoruz. Sütü, sıvıyağı döküyoruz ve karıştırıyoruz. Çikolatayı bir kaseye kırıyoruz ve buhar üstüne oturtarak ben mari usulü eritiyoruz. Tereyağını da eritiyoruz ve karıştırma kabına döküyoruz. Kabartma tozunu, vanilyayı ve toz fındığı döküyoruz, 7 çorba kaşığı un koyuyoruz. Harcımızı karıştırıyoruz. Kek kalıbını margarinle yağlıyoruz ve kek harcını döküyoruz. Eritilmiş çikolatayı kek harcının üzerine döküyoruz ve bir çubukla karıştırıyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.
FINDIKLI ÇİKOLATALI MOZAİK KEK
4 yumurta
1,5 su b. toz şeker
1 çay b. süt
1 çay b. sıvıyağ
1 su b. toz fındık
1 pk. bitter çikolata
1 pk. kabartma tozu
1 pk. vanilya
125 gr. tereyağı
ustasından un ölçüsü
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder