2 Mart 2013 Cumartesi

Fıstıklı Hindistan Cevizli Küp




HAZIRLANIŞI: Yumurtaları karıştırma kabına kırıyoruz. Toz şekeri üzerine döküyoruz ve mikserin yüksek hızında köpürüp beyazlayana kadar çırpıyoruz. Sütü ve sıvıyağı döküyoruz. Çırpmaya devam ediyoruz. Toz fındığı ilave edip karıştırıyoruz. 6 çorba k. tepeleme unu ve kabartma tozu ile vanilyayı da karışıma ekliyoruz. Mikserle çırpıyoruz. Yağlı kağıt serdiğimiz kek kalıbına karışımı döküyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirmeye başlıyoruz. 20 dakika sonra 160 dereceye düşürüyoruz.

Sosu için, sütü tencereye döküyoruz. Şekeri, unu, nişastayı ve kakaoyu koyuyoruz. Çırpma teliyle karıştırarak pişiriyoruz. Kıvamı koyulaşıp kaynamaya başlayınca altını kapatıyoruz. İlk sıcaklığı çıkınca sıvıyağı da sosun içine döküyoruz ve karıştırıyoruz. Böylece daha parlak bir sos elde ediyoruz. Kekimiz soğuyunca kalıptan ters çeviriyoruz ve küp küp dilimliyoruz. Kek dilimlerini önce çikolata sosuna batırıyoruz. Sonrasında da hindistan cevizine ya da fıstığa batırarak servis ediyoruz.


FISTIKLI HİNDİSTAN CEVİZLİ KÜP KEKLER

3 yumurta
1 su b. toz şeker
1 su b. fındık
yarım su b. süt
yarım su b. sıvıyağ
1 pk. kabartma tozu
1 pk. vanilya
ustasından un ölçüsü

SOSU İÇİN:
2,5 su b. süt
7 çorba k. toz şeker
2 çorba k. kakao
1 tatlı k. un
1 çorba k. nişasta
yarım çay b. sıvıyağ

MANTOLAMAK İÇİN:
yeşil fıstık
hindistan cevizi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder