24 Şubat 2013 Pazar
Çikolatalı Lokma
HAZIRLANIŞI: Unu karıştırma kabına alıyoruz ve ortasını açıp mayayı ortaya koyuyoruz. Unun üzerine tuz ve toz şekeri serpiyoruz. Mayanın üzerine az su döküyoruz. Kenardaki unları mayanın üzerine doğru kapatıyoruz. Bu şekilde bekletiyoruz ve un çatlamaya başlayınca ortadan başlayarak yoğuruyoruz. Su ilave ediyoruz ve cıvık bir hamur hazırlıyoruz. Üzerini streç filmle kapatıyoruz ve bekletiyoruz. Şerbet malzemelerini bir tencereye koyup kaynatıyoruz.
Hamuru kızartmak için sıvıyağı kızdırıyoruz. Hamur iyice kabarınca kaşıkla parçalar koparıp kızartıyoruz. Kızarmış lokmaları kağıt havlu üzerine alıyoruz. Servis tabağına aldıktan sonra üstüne şerbeti gezdiriyoruz. Bitter çikolatayı ve frambuazlı çikolatayı ayrı kaselerde ben mari usulü eritiyoruz. Erimiş çikolataları ayrı ayrı lokmanın üzerine sıkarak servis ediyoruz.
ÇİKOLATALI LOKMA
3 su b. un
yarım pk. yaş maya
1 çorba k. toz şeker
1 fiske tuz
su
ŞERBETİ İÇİN:
3 su b. toz şeker
1,5 su b. su
yarım limon
KIZARTMAK İÇİN:
sıvıyağ
ÜZERİ İÇİN:
1 pk. bitter çikolata
1 pk. frambuazlı çikolata
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder