2 Mart 2013 Cumartesi

Elmalı Muzlu Çikolatalı Tatlı



HAZIRLANIŞI: Elmaları rendeliyoruz ve tencereye alıyoruz. Üzerine toz şekeri döküyoruz ve pişirmeye başlıyoruz. Elmalar pişip suyunu çekince altını kapatıyoruz. Tarçınını atıyoruz ve karıştırıyoruz. Cam fırın kabına elmalı harcı döküyoruz. Üzerine kırılmış cevizi serpiyoruz. Kreması için, sütü tencereye döküyoruz. İçine şekeri, nişastayı, unu ve vanilyayı ilave ediyoruz ve çırpma teliyle karıştırarak pişiriyoruz. Kıvamı koyulaşıp göz göz olunca altını kapatıyoruz. Elmalı harcın üzerine kremayı döküyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Muzu dilimliyoruz ve üzerini süslüyoruz. Çikolata sos dökerek servis ediyoruz.


ELMALI MUZLU ÇİKOLATALI TATLI

1 lt. süt
2 çorba k. un
1 çorba k. nişasta
1 çorba k. pirinç unu
1 su b. toz şeker
1 pk. vanilya
TABANI İÇİN:
6 elma
1 su b. toz şeker
1 su b. ceviz
tarçın

ÜZERİ İÇİN:
muz
çikolata sos

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder