24 Şubat 2013 Pazar
Cevizli İçli Tatlı
HAZIRLANIŞI: Şerbet malzemelerini tencereye koyuyoruz ve kaynatıyoruz. Tatlımızı hazırlamaya başlamadan önce hazırlayıp, soğumaya bırakıyoruz. Karıştırma kabına yumurtayı kırıyoruz. Tereyağını ilave ediyoruz. Sıvıyağı, yoğurt ve sirkeyi döküyoruz.
Sıvı karışımını elimizle karıştırdıktan sonra kabartma tozunu ekliyoruz. 12 çorba kaşığı un ilave ederek yoğurmaya başlıyoruz. Şekerpare hamuru kıvamında ele yapışmayacak bir hamur elde ediyoruz. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıyoruz ve elimizle önce yuvarlıyoruz, sonra elimizle bastırarak büyütüyoruz.
Açtığımız hamurun içine bir tane ceviz koyuyoruz ve yuvarlıyoruz. Yuvarlak da kalabilir, içli köfte şekline de getirebiliriz. Şeklini verdiğimiz hamurları irmiğe buluyoruz. Yağlanmış fırın tepsisine diziyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Fırından çıkan tatlımıza soğumuş olan şerbeti döküyoruz ve servis ediyoruz.
CEVİZLİ İÇLİ TATLI
1 yumurta
150 gr. tereyağı
1 çay b. sıvıyağ
2 çorba k. yoğurt
1 pk. kabartma tozu
1,5 su b. ceviz
2 çorba k. sirke
ustasından un ölçüsü
ŞERBETİ İÇİN:
4 su b. toz şeker
4 su b. su
1 dilim limon
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder