2 Mart 2013 Cumartesi

Cevizli Balkabaklı Tart




HAZIRLANIŞI: Balkabaklarını soyuyoruz, çekirdeklerini çıkarıyoruz ve doğruyoruz. Tencereye balkabağını alıyoruz. Üzerine şekerini döküyoruz. Kapağını kapatıyoruz ve orta ateşte pişmeye bırakıyoruz. Tart hamuru için, unu karıştırma kabına alıyoruz.

Üzerine pudra şekerini, vanilyayı ve kabartma tozunu koyup harmanlıyoruz. Ortasını havuz gibi açıyoruz.Tereyağını ortaya koyuyoruz. Yumurtasını kırıyoruz. Ortadan karıştırmaya başlıyoruz. Hamuru yoğurduktan sonra yağlanmış tart kalıbına hamuru koyup yayıyoruz.Hamuru önce buzlukta 15 dakika dinlendiriyoruz. Ardından önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz.Fırından çıkardığımız tart hamurunu soğumaya bırakıyoruz. Pişirdiğimiz balkabağını eziyoruz ve pişmiş tart hamurunun üzerine döküp üzerini düzeltiyoruz.Süslemek için, üzerine tahin gezdiriyoruz. Cevizleri diziyoruz ve dilimleyerek servis ediyoruz.


CEVİZLİ BALKABAKLI TART

2,5 su b. un
125 gr. tereyağı
1 yumurta
2,5 çorba k. pudra şekeri
1 pk. vanilya
yarım pk. kabartma tozu

ÜZERİ bİÇİN:
1 kg balkabağı
1,5 su b. toz şeker
yarım su b. tahin
1 su b. ceviz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder