25 Şubat 2013 Pazartesi
Portakal Kaseli Kek
HAZIRLANIŞI:Portakalları ortadan ikiye kesiyoruz ve içlerini boşaltarak fırın tepsisine diziyoruz. Sabit durabilmeleri için muffin kalıplarına oturtabiliriz. Bitter
çikolatayı kırıyoruz ve kaseye koyuyoruz. Yanına tereyağını koyuyoruz. Kaseyi buhar üzerine oturtarak ben mari usulü eritiyoruz.
Keki için, yumurtaları karıştırma kabına kırıyoruz. İçine toz şekeri döküyoruz ve şekeri eriyip köpürene kadar çırpıyoruz. Sütü ilave ediyoruz. Kakaosunu da koyarak çırpıyoruz. Sıvıyağını ve portakal suyunu döküyoruz. 2 çorba k. tepeleme un koyuyoruz. Kabartma tozu ve vanilyayı ilave ediyoruz ve karıştırdıktan sonra eritilmiş çikolata-tereyağı karışımını katıyoruz. Tekrar karıştırdıktan sonra 4 çorba k. daha tepeleme un koyuyoruz. Toplamda 6 çorba kaşığı tepeleme un koymuş oluyoruz. Kek karışımını içini boşalttığımız portakalların içine paylaştırıyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Eğer içinin akıcı kıvamda olmasını istiyorsak, fırında çok uzun süre pişirmiyoruz.
PORTAKAL KASELİ KEK
6 portakal
3 yumurta
1 su b. toz şeker
1 çay b. süt
yarım çay b. sıvıyağ
1 çorba k. kakao
1 pk. bitter çikolata
2 çorba k. tereyağı
1 pk. kabartma tozu
1 pk. vanilya
1 çay b. portakal suyu
ustasından un ölçüsü
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder