25 Şubat 2013 Pazartesi

Zerdeli Sütlaç




HAZIRLANIŞI: Zerdenin de sütlacın da pirincini yıkıyoruz ve haşlıyoruz. Sütlaç için, tencereye sütü döküyoruz. Toz şekeri ilave ediyoruz. Kaynayınca içine vanilyasını ve haşlanmış pirinci ekliyoruz. Ayrı bir yerde nişastayı ve yumurta sarısını suyla karıştırıyoruz.

Sütlacın içine karıştırarak döküyoruz ve kaynatıyoruz.Sütlacımız pişince kuplara paylaştırıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Kupların yarısına kadar koyuyoruz ki üzerine zerdeyi de koyalım.Suyu tencereye alıyoruz. Şekerini ve safranını ilave ediyoruz. Safranın rengi çıkınca haşlanmış pirincini ve nişastasını ilave ediyoruz. Sütlacın üzeri kabuk bağlayınca zerdeyi üzerlerine paylaştırıyoruz. Üzerini isteğe göre kuş üzümü, dolmalık fıstık ve nar ile süsleyebiliriz.

ZERDELİ SÜTLAÇ

1 lt. süt
1 su b. toz şeker
1 çay b. pirinç
1 tatlı k. vanilya
2 çorba k. mısır nişastası
1 yumurta sarısı

ZERDESİ İÇİN:
1 lt. su
1 su b. toz şeker
3 çorba k. pirinç
1 tutam safran
2 çorba k. mısır nişastası

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder