3 Mart 2013 Pazar

Portakallı Karanfilli Tatlı




HAZIRLANIŞI: Şerbeti için, şekeri ve suyu tencereye koyup kaynamaya bırakıyoruz. Portakalların suyunu sıkıyoruz ve tencereye ilave ediyoruz.Tereyağını karıştırma kabına alıyoruz. Üzerine hindistan cevizini, irmiği, kabartma tozunu ve vanilyayı koyuyoruz. Portakalların kabuklarını içine rendeliyoruz. Karışımı yoğuruyoruz. İçine yumurtaları teker teker kırıyoruz.

Bir yumurtanın sarısını üzeri için ayırıyoruz. Yoğurduktan sonra 3 çorba kaşığı tepeleme un koyup peşinden pudra şekerini ilave ediyoruz ve yoğuruyoruz. 5 çorba k. daha tepeleme un ekliyoruz. Toplamda 8 çorba kaşığı tepeleme un koyuyoruz ve yoğuruyoruz. Hamurdan cevizden biraz daha büyük parçalar koparıyoruz ve elimizde oval şekil veriyoruz. Yağlanmış fırın tepsisine hamurları diziyoruz. Üzerlerine yumurtasarısı sürüyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Fırından çıkardığımız tatlıya sıcak şerbeti döküyoruz ve soğuyunca hindistan cevizi serperek servis ediyoruz.


PORTAKALLI KARANFİLLİ TATLI
3 yumurta
150 gr. tereyağı
1 çay b. pudra şekeri
1 çay b. hindistan cevizi
1 çay b. irmik
2 portakal kabuğu rendesi
1 pk. kabartma tozu
1 pk. vanilya
ustasından un ölçüsü (8 çorba k. tepeleme un)

ŞERBETİ İÇİN:
3 su b. toz şeker
3 su b. su
2 portakal suyu

ÜZERİ İÇİN:
hindistan cevizi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder