HAZIRLANIŞI: Ayvaları soyuyoruz ve sebze oyacağıyla içlerini çıkarıyoruz. Yıkıyoruz ve yayvan bir tencereye diziyoruz. Ayva çekirdeklerini ayırıyoruz.Şekeri bir kaseye alıyoruz ve üzerine gıda boyasını döküp yoğuruyoruz. Şeker kırmızı renk oluyor.
Ayvaları dizdiğimiz tencerenin zeminine biraz su koyuyoruz. Şekeri de ayvaların üzerine paylaştırıyoruz. Her ayvanın içine birer tane karanfil atıyoruz. Kapağını kapatarak pişmeye bırakıyoruz.Kreması için, sütü tencereye döküyoruz. Şekeri, unu ve nişastayı ilave ediyoruz ve çırpma teliyle karıştırarak pişiriyoruz. Kıvamı koyulaşıp göz göz olunca altını kapatıyoruz. Soğuyunca içine labne peyniri koyup iyice çırpıyoruz. Ayvaların pişmesine yakın ayva çekirdeklerini tencereye atıyoruz. Böylece pişme suyu da jöle kıvamına geliyor. Pişirdiğimiz ayvaları soğumaya bırakıyoruz.Servis tabağına ayvaları diziyoruz ve içlerine krema dolduruyoruz. Üzerlerine pişmaniye koyarak servis ediyoruz.
KREMALI PİŞMANİYELİ AYVA TATLISI
8 ayva
2,5 su b. toz şeker
kırmızı gıda boyası
8 karanfil
su
KREMASI İÇİN:
3 su b. süt
1 çay b. toz şeker
2 çorba k. un
1 çorba k. mısır nişastası
2 çorba k. labne
ÜZERİ İÇİN:
pişmaniye
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder