3 Mart 2013 Pazar

Ahi Helvası




HAZIRLANIŞI: Geniş bir çelik tencereye sıvıyağı döküyoruz. Tereyağını da koyup eritiyoruz. Unu ekleyip rengi koyulaşıncaya kadar kavuruyoruz. Şerbeti için, 2 su bardağı
suyu tencereye döküyoruz. Toz şeker ve pekmezi ekleyip ocağın üzerine alıyoruz.

Bir kez karıştırdıktan sonra şekeri eriyip şerbet kaynayana kadar pişiriyoruz.Helvanın rengi iyice koyulaşınca şerbetini yavaş yavaş döküyoruz, bir taraftan da karıştırıyoruz. Şerbetini çekene kadar karıştırıyoruz. Kapağını kapatıp dinlenmeye bırakıyoruz. Helvamız ılıyınca şekillendiriyoruz ve servis ediyoruz.

AHİ HELVASI

5 su b. un
250 gr. tereyağı
1 çay b. sıvıyağ
1,5 su b. pekmez
1,5 su b. toz şeker
1 kase ceviz
2 su b. su

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder