3 Mart 2013 Pazar
Krem Şantili Sıkma Kurabiye
Malzemeler:
1 su bardağı dövülmüş fındık veya ceviz
1 su bardağı sıvıyağ
1 paket krem şanti (toz halinde) ( bir paketin içinde 2 adet de kullanılıyor.)
1 paket vanilya
Aldığı kadar un
Hazırlanışı:
Sıvıyağ içine ceviz veya fındık, kremşanti konup el ile karıştırılır. Azar azar un ve vanilya eklenir.
Un koyduktan sonra hamur parça parça olacak.
Un gibi ayrılacak küçük parçalar halinde. Elinle çiğköfte sıkar gibi sıkarak şekil ver.
175 derece fırında hafif pembeleşinceye kadar pişir.
Çıkınca sıcak sıcak pudraşekerine bula her tarafını
Üzerine:
pudra şekeri
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder