3 Mart 2013 Pazar

Krem Şantili Sıkma Kurabiye




Malzemeler:

1 su bardağı dövülmüş fındık veya ceviz

1 su bardağı sıvıyağ

1 paket krem şanti (toz halinde) ( bir paketin içinde 2 adet de kullanılıyor.)

1 paket vanilya

Aldığı kadar un


Hazırlanışı:

Sıvıyağ içine ceviz veya fındık, kremşanti konup el ile karıştırılır. Azar azar un ve vanilya eklenir.
Un koyduktan sonra hamur parça parça olacak.
Un gibi ayrılacak küçük parçalar halinde. Elinle çiğköfte sıkar gibi sıkarak şekil ver.
175 derece fırında hafif pembeleşinceye kadar pişir.
Çıkınca sıcak sıcak pudraşekerine bula her tarafını

Üzerine:
pudra şekeri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder