3 Mart 2013 Pazar

Erikli Bademli Kek



HAZIRLANIŞI: Yumurtaları karıştırma kabına kırıyoruz. Şekeri döküyoruz ve bir yandan da çırpma teliyle çırpıyoruz. Sütü, sıvıyağı ve eritilmiş tereyağını döküyoruz.Vanilya esansından birkaç damla döküyoruz. Karıştırmaya da devam ediyoruz. Kabartma tozunu ve 7 çorba k. tepeleme un koyuyoruz ve karıştırıyoruz.Muffin kalıplarımızı margarinliyoruz. Kek harcını krem şanti torbasına dolduruyoruz. Muffin kalıplarına paylaştırıyoruz. Kuru erikleri ortadan ikiye kesiyoruz ve kek karışımının üstüne yerleştiriyoruz. Önceden ısıtışmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.

ERİKLİ BADEMLİ KEK

2 yumurta
1 çay b. süt
yarım çay b. sıvıyağ
2 çorba k. tereyağı
7 çorba k. toz şeker
1 su b. toz badem
yarım pk. kabartma tozu
vanilya esansı
1 kase kuru erik
ustasından un ölçüsü

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder