11 Mart 2013 Pazartesi

Hindistan Cevizli Dolgulu Kurabiye



HAZIRLANIŞI: Kreması için, sütü tencereye döküyoruz. Şekeri ve nişastayı da döküp ocağın altını açıyoruz. Çırpma teliyle karıştırarak pişirmeye başlıyoruz. Kaynamaya başlayınca içine hindistan cevizi koyuyoruz ve karıştırıyoruz.

Altını kapatıyoruz. Kremayı soğumaya bırakıyoruz. Unu karıştırma kabına alıyoruz. Kabartma tozunu, vanilyayı ve pudra şekerini ilave ediyoruz, karıştırıyoruz. Ortasını havuz gibi açıyoruz ve ortaya oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını koyuyoruz. Yoğurdunu da döküyoruz ve ortadan başlayarak yoğuruyoruz.

İyice yoğurduktan sonra yuvarlıyoruz ve bir süre dinlendiriyoruz. Kremamız soğuyunca hamurdan bezeler koparıp yuvarlıyoruz ve hafifçe açıyoruz. İçlerine kaşıkla krema koyuyoruz ve hamuru kapatarak tekrar yuvarlıyoruz. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine diziyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.


HİNDİSTAN CEVİZLİ DOLGULU KURABİYE

3 su b. un
150 gr. tereyağı
1 çorba k. yoğurt
yarım pk. kabartma tozu
1 pk. vanilya
2 çorba k. pudra şekeri
DOLGUSU İÇİN:
1,5 su b. süt
2 çorba k. nişasta
5 çorba k. toz şeker
3 çorba k. hindistan cevizi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder