11 Mart 2013 Pazartesi

Muz Kremalı Kek Havuzu




HAZIRLANIŞI: Tart kalıbını margarinle ya da tereyağıyla tamamen margarinliyoruz. Bütün kalıba gelecek şekilde toz fındık serpiyoruz. Keki için, yumurtaları karıştırma kabına kırıyoruz. İçine toz şekeri döküyoruz ve mikserle iyice köpürene kadar çırpıyoruz. Sütü ve sıvıyağı döküyoruz. Karıştırdıktan sonra, kakaoyu, toz fındığı, vanilyayı ve kabartma tozunu ilave ediyoruz. 5 çorba kaşığı tepeleme un koyuyoruz ve karıştırıyoruz. Kalıba kek harcını döküyoruz ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.

Kek kabarınca dereceyi 160′a düşürüyoruz ve içini çekmesi için biraz daha pişiriyoruz. Kreması için, sütü tencereye döküyoruz. Üzerine şekeri, unu, nişastayı ve vanilyayı ekliyoruz ve karıştırarak pişirmeye başlıyoruz. Kıvamı koyulaşıp kaynamaya başlayınca altını kapatıyoruz. Altını kapatınca içine muz rendeliyoruz ve karıştırıyoruz. Fırından çıkardığımız keki kalıbından çıkarıp servis tabağına koyuyoruz. Çukur kısmına kremamızı döküp üzerini düzeltiyoruz. Muzları dilimlerek üstüne diziyoruz ve servis ediyoruz


MUZ KREMALI KEK HAVUZU

3 yumurta
1 su b. toz şeker
1 çorba k. kakao
1 çay b. toz fındık
1 çay b. süt
1 çay b. sıvıyağ
1 pk. vanilya
1 pk. kabartma tozu
ustasından un ölçüsü
KREMASI İÇİN:
2,5 su b. süt
1 çay b. toz şeker
1 çorba k. un
1 çorba k. nişasta
1 pk. vanilya
1 muz
ÜZERİ İÇİN
2 muz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder